Foto: Margarita Germane

Aizvadītajā nedēļas nogalē atsākti vēsturiskās spēlfilmas "Zeme, kas dzied" filmēšanas darbi, kas noslēgsies 14. maijā kinopilsētiņā "Cinevilla".

Aizvadītajās dienās "Zeme, kas dzied" radošā komanda bija sastopama Vecrīgas ielās, filmējot skatus no vēsturiskās Rīgas, kā arī Jaunsātu pagastā, kur uzņemtas ainas no lauku vides.

Pēdējā filmēšanas diena būs 14. maijā, kad kinopilsētiņā "Cinevilla" tiks īstenoti lielākie masu skati filmas uzņemšanas gaitā – lai atainotu pirmo latviešu dziedāšanas svētku atklāšanu Rīgas Latviešu biedrības nama aulā, filmēšanas laukumā pulcēsies ap 500 masu skatu dalībnieku.

Pēc šīs simboliskās ainas uzņemšanas filmas sagatavošana pāries montāžas un pēcapstrādes fāzē, lai jau šī gada novembrī filma par Pirmajiem latviešu dziedāšanas svētkiem nonāktu uz kinoteātru ekrāniem.

Foto: Margarita Germane

Jau ziņots, ka līdztekus filmai top projekts "Dziesmusvētki. Neizstāstītie stāsti", kas ļaus plašākai sabiedrībai gūt plašāku izpratni par latviešu dzīvi 19. gadsimtā, kad tika iedibināta Dziesmusvētku kustība. Tajā iekļauts filmas scenārija autoru Daiņa Īvāna un Māra Martinsona kopīgi rakstītais vēsturiskais romāns "Zeme, kas dzied. 1873. gads" par pirmo dziedāšanas svētku rašanos, izglītojošā platforma www.zemekasdzied.lv, kurā vienuviet pieejami populārzinātniski raksti un podkāsti, kā arī virtuālā dziesmu svētku kora vietne www.filmaibut.lv. Maija nogalē arī tiks atklāta filmai veltīta izstāde laukumā pie Rīgas centrālās Dzelzceļa stacijas.

Filmas "Zeme, kas dzied" tēlos iedzīvojas Vilis Daudziņš, Andris Bulis, Ainārs Ančevskis, Andris Keišs, Ģirts Ķesteris, Nauris Brikmanis, Marta Lovisa Jančevska, operdziedātāja Marina Rebeka, kā arī aktieri no Lietuvas, Igaunijas un Polijas. Filmas režisors ir Māris Martinsons, operators – Jānis Jurkovskis, scenāriju veidojuši režisors kopā ar Atmodas laika aktīvistu un žurnālistu Daini Īvānu.

Komponists – Jēkabs Jančevskis, mākslinieks Mārtiņš Kalseris, kostīmus veido Katrīna Liepa, grima māksliniece – Beata Rjabovska. Filma top studijā "K Films", producente - Linda Krūkle.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!