Foto: Publicitātes foto

Kinoteātrī "Splendid Palace" piektdien, 8. martā pirmizrādi piedzīvoja jaunā latviešu spēlfilma "Sēņotāji", ko veidojis jaunais režisors Ivars Tontegode.

Uz filmas pirmizrādi bija ieradušies gan pats režisors un filmēšanas grupa, gan galveno lomu atveidotāji Andrejs Možeiko, Dace Eversa, Kristians Kareļins un citi.

Filmas seansu apmeklēja arī operatora Jāņa Skulmes vecmāmiņa gleznotāja Džemma Skulme, mākslinieks Kristians Brekte, grupas "PeR" dalībnieki, kino režisori Aiks Karapetjans, Dāvis Kaņepe,  Jānis Nords, uzņēmējs un mecenāts Vilis Vītols, kā arī daudzi citi.

Filmas galvenais varonis Pēteris (Andrejs Možeiko) ir dēmonu apsēsts. Viņu ir piebeigusi stresainā dzīve. Mājās slima māte, darbā kolēģi, kuri viņu apsmej, priekšniece, kura vēlas viņu iegūt gan darbam, gan gultai. Vienīgais risinājums izrādās sēnes un halucināciju pilns ceļojums pretī drosmei ko mainīt. Sižets galveno varoni ienes notikumos, kuri no sākuma šķiet sīki un nenozīmīgi, bet filmas laikā tie kā sniega pika, kura ripo no kalna, aplīp līdz gandrīz mesiāniskai idejai un risinājumiem, kā rīkoties mūsdienu materiālajā un garīgajā krīzē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!