Foto: DELFI

Pēc tam, kad jūlija beigās noslēdzās filmas "Džimlai Rūdi Rallallā" filmēšana Ādažu poligonā, filmas veidotāji – "Studijas F.O.R.M.A." – filmēties vienā no Nacionālo bruņoto spēku apakšvienībām aicināja īstus plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus – mediju fotogrāfus un video operatorus.

Kā sarunā ar portālu "Delfi" pastāstīja filmas producents Gatis Upmalis, filmas veidotāji parūpējušies par to, lai parādītu arī kādu laikmeta liecību, masu skatos uzaicinot filmēties arī Rīgas mediju pārstāvjus – video operatorus un fotogrāfus.

"Šoreiz filmējām epizodes, kur pensionāri dodas pieteikties armijā. Darbība notiek vietā, kas arī reālajā dzīvē ir militārs objekts – viena no Nacionālo bruņoto spēku (NBS) apakšvienībām Krustabaznīcas ielā. Filmā būs attainots, ka par pensionāru pieteikšanos armijā ir ļoti liela mediju interese, tādēļ nolēmām iemūžināt īstus profesionāļus," stāsta Upmalis.

Par jaunās latviešu spēlfilmas iespējamo pirmizrādes datumu producents pagaidām runā piesardzīgi. "Mēs vēlamies filmu pabeigt, cik vien ātri iespējams - ļoti liela daļa jau paveikta, tomēr pozitīvas māņticības dēļ pagaidām konkrētus datumus nosaukt vēl nevaram," teic Upmalis.

Atgādinām, ka "Studijas F.O.R.M.A." veidotā spēlfilma "Džimlai Rūdi Rallallā" ir traģikomēdija, kas vēsta par pensionāru dzīvi, psiholoģisko atstumtību un interesi par notikumiem valstī, kā arī vēlmi būt sabiedrībai vajadzīgiem.

Filmas sižets vēsta, ka, dzīvojot veco ļaužu pansionātā, pensionāru bariņam rodas ideja, kā palīdzēt Latvijai izkļūt no krīzes - viņi sāk dienēt armijā.

"Džimlai Rūdi Rallallā" piedalās Latvijas kino un teātra vecmeistari - Pēteris Liepiņš, Leons Krivāns, Juris Strenga, Jakovs Rafalsons, Olga Dreģe, Gunārs Placēns, Uldis Dumpis, Arno Upenieks, Rūdolfs Plēpis, kā arī viņu jaunākās paaudze kolēģi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!