Foto: AFP/Scanpix/LETA
Franču aktieris Alēns Delons pirms dažām nedēļām pārcieta insultu un pašlaik atveseļojas Šveicē, ceturtdien, 8. augustā, paziņoja viņa vecākais dēls Entonijs Delons.

Aktiera dēls teksta īsziņā rakstīja, ka tēva dzīvībai svarīgākās funkcijas ir "nevainojamas un viņa stāvoklis stabilizējies, saskaņā ar ārstu teikto".

83 gadus vecais Delons, kurš pagājušā gadsimta 60. gados kļuva par vienu no Eiropas ievērojamākajiem aktieriem, maijā saņēma 72. Kannu kinofestivāla goda apbalvojumu – "Zelta palmas zaru".

Viņa dēls informēja, ka tēvam tika veikta operācija kādā Parīzes slimnīcā, kur viņš trīs nedēļas pavadīja intensīvas aprūpes režīmā.

"Visa ģimene uz maiņām uzturējās pie viņa slimības gultas – mans brālis, mana māsa un mana māte Natālija," vēstīja Entonijs Delons.

Viņš piebilda, ka tēvs "atgriezās Šveicē un klusi atpūšas kādā klīnikā".

"Mana māsa, kas tagad dzīvo Šveicē, uzmanīgi seko viņa atveseļošanās gaitai un mūs informē par viņa ikdienas progresu," teikts Entonija Delona īsziņā.

Vairāki slavenību žurnāli, tai skaitā "Closer", pēdējās nedēļās bija apgalvojuši, ka slavenais aktieris pārcietis insultu.

Delona profesionālā komanda jūnija vidū paziņoja, ka aktieris ir ievietots slimnīcā Parīzē "reiboņa un nelielu galvassāpju dēļ".

"Šie simptomi var būt aktiera pārciestas sirds aritmijas dēļ," vēstīja tas pats ziņu avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!