Pēc režisora pieprasījuma Itālijā tiks pārtraukta skandalozās franču filmas "L'Humanite" cenzētās versijas demonstrēšana. Filma saņēmusi vairākus apbalvojumus Kannu kinofestivālā.
Režisors Bruno Dimons pieprasījis, lai viņa filmu, kas Kannu kinofestivālā saņēma otro godalgu, pārtrauktu demonstrēt Itālijā, kur cenzori no filmas izgriezuši divas minūtes garu ar seksu saistītu ainu.

"L'Humanite" ieguva Lielo žūrijas balvu, bet galveno lomu tēlotāji tika atzīti par labāko aktieri un labāko aktrisi. Itālijā filmu sāka demonstrēt pagājušajā piektdienā, bet no trešdienas kinoseansi ir atcelti, informēja filmas izplatītāji.

Cenzoru izgrieztajos kadros bija redzami meitenes dzimumorgāni. Meitene filmā tiek izvarota un noslepkavota, turklāt citā skandalozā ainā parādīta arī masturbācija.

Filmas izplatītāja firma "Bim" paziņoja: "Filma tiks atkārtoti parādīta cenzoriem un pēc tam tiks demonstrēta kinoteātros nesaīsinātā variantā, ierindojot to filmu kategorijā, kuras jauniešiem līdz 14 vai 18 gadu vecumam skatīties aizliegts."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!