Foto: Kadrs no filmas "Koris. Diriģents. Kamēr…"
Jaunā režisora Emīla Alpa filma "Koris. Diriģents. Kamēr…", kas Nacionālajā Kino balvā "Lielais Kristaps" tika godalgota kategorijā "Labākā debijas filma", vēl reizi būs skatāma 18. novembrī pulksten 15.00 "Splendid Palace" Mazajā zālē, portālu "Delfi" informē filmas veidotāji.

Jauniešu kora "Kamēr…" dziedātājs Emīls Alps ir kļuvis par vienu no jaunākajiem kino režisoriem, kas saņēmis Nacionālo kino balvu "Lielais Kristaps" nominācijā "Labākā debijas filma" par savu īstenoto filmu "Koris. Diriģents. Kamēr…" . Filmā dokumentēts laiks, kad koris gatavojās dalībai starptautiskajā konkursā Tolosā, kā rezultātā tika izcīnīta iespēju piedalīties Eiropas Grand Prix noslēdzošajā posmā Areco. Šī gada vasarā jauniešu koris "Kamēr…" kļuva par pirmo un vienīgo kori pasaulē, kas uzvarējis trīs Eiropas Grand Prix konkursos.

Jau ziņots, ka 11. novembrī koris saņēmis Cildinājuma rakstu no Valsts prezidenta Egila Levita par šiem izcilajiem sasniegumiem. 18. novembra vakarā jauniešu koris "Kamēr…" piedalīsies Valsts svētku koncertā Latvijas Nacionālajā teātrī.

"Esmu neizsakāmi pagodināts par šo nozīmīgo atzinību, bet vēl jo vairāk par iespēju manai filmai dzīvot! Vēlos pateikties visiem, kas šajā neprātīgajā ceļā ir palīdzējuši, turējušies blakus un noticējuši arī tad, kad es pats biju gatavs padoties.

Mana lielākā cerība ir tāda, ka šis kalpos par piemēru tam, ka kino var radīt neatkarīgi no pieejamā finansējuma, vecuma vai citām pazīmēm. Ka katrs, kam ir stāsts ko iemūžināt var būt drošs, ka arī šādam kino ir jādzīvo. Māksla top, kad to mīl," tā pēc balvas saņemšanas filmas režisors Emīls Alps.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!