Foto: Publicitātes foto
12. augustā plkst. 11 Rīgas Kino muzejā, Peitavas ielā 10 notiks jau otrais pasākums ciklā "Drīzumā/ ComingSoon" pasākumā mediju pārstāvji tiks iepazīstināti ar Andra Gaujas pirmo spēlfilmu "Izlaiduma gads", kas pie Latvijas skatītājiem nonāks oktobra sākumā. Savu pasaules pirmizrādi filma piedzīvos nozīmīgā starptautiskā festivālā – jau augustā.

Filmā galveno lomu atveido Inga Alsiņa-Lasmane, un tajā līdzās profesionāliem aktieriem piedalās daudzi jaunieši bez iepriekšējas pieredzes kino. Filma ir stāsts par jaunu skolotāju, kas, cenzdamās nodibināt draudzību ar savu audzināmo klasi, iekļūst sarežģītu personisku attiecību mezglā.

Pasākumā piedalīsies filmas režisors un producents Andris Gauja, producente Guna Stahovska, galvenās lomas atveidotāja Inga Alsiņa-Lasmane un operators Aleksandrs Grebņevs. Pasākuma laikā filmas veidotāji atklās, kurā starptautiskā festivālā augustā gaidāma filmas starptautiskā pirmizrāde, pastāstīs vairāk gan par filmas uzņemšanu: Latvijā, Krievijā un Francijā, gan par posmu, kad Indijā veikta filmas attēla un skaņas pēcapstrāde.

Režisors Andris Gauja un operators Aleksandrs Grebņevs, filmējot "Izlaiduma gadu", ir izmantojuši savu dokumentālistu pieredzi, liekot aktieriem daudz improvizēt un filmēties negaidītās situācijās.

Gauja un Grebņevs guva starptautisku ievērību ar iepriekšējo kopdarbu - dokumentālo filmu Ģimenes lietas, kas tika apbalvota ASV lielākajā dokumentālo filmu festivālā Silverdocs, kā arī piedalījās vairāk nekā 25 starptautiskos kinofestivālos visā pasaulē.Filma Izlaiduma gads ir Latvijas un Krievijas kopražojums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!