Foto: Publicitātes foto

15. februārī pasniegtas deviņas balvas īsfilmu festivāla "2ANNAS" dalībniekiem. Par labāko konkursa filmu atzīta un "Grand Prix" balvu, tēlnieka Aigara Zemīša veidoto Zelta Annas statueti un 1000 eiro naudas balvu no Latvijas Mobilais Telefons (LMT) saņēma Francijā radītā spēlfima "Kaili ielās naktī", portālu "Delfi" informēja pasākuma organizatori.

Starptautiskajā konkursā par godalgotām vietām cīnījās 65 filmas, kas atlasītas no 2654 pieteikumiem no visas pasaules.

Par Baltijas īsfilmu konkursa uzvarētāju atzīta Lietuvas spēlfilma "Kvarcs". Tās režisores Odeta Riškute un Klaudija Matvejevaite ieguva "Annas" statueti un balvu no "BBPost House" un "BBRental" - filmēšanas ekipējuma nomu un iespēju veikt filmu pēcapstrādi 2000 eiro vērtībā.

Par labāko filmu vidējā garuma filmu konkursā tika atzīta un "Ģipša Annu" saņēma Lietuvā radītā filma "Kovbojs" - režisors Raimondas Kavaliauskas.

Labākās animācijas titulu un "Ģipša Annas" statueti saņēma Japānas filma "Sēt dzīvību". Par labāko dokumentālo filmu atzīta Argentīnas un Vācijas kopražojuma filma "Zilais zēns", kuru režisējis Manuels Abramovičs.

Par labāko filmu spēlfilmu kategorijā atzīta Bulgārijā radītā "Būt pašai", bet par labāko filmu bērnu īsfilmu konkursā atzīta Vācijas filma "Kaķu ezera pilsēta".

Labākās filmas titulu jauniešu īsfilmu konkursā saņēma "Talantu meklētājs", kas tapusi Spānijā. Tās režisors ir Hosē Herrera.

Atzinību Baltijas kategorijā saņēma filma "Stūris", kas tapusi Lietuvā.

2020. gada konkursa dalībniekus vērtēja profesionāla, starptautiska žūrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!