Foto: Publicitātes foto
DVD formātā izdota Māra Putniņa un Jāņa Cimermaņa spēlfilma "Džimlai Rūdi rallalā!", informēja filmas veidotāju pārstāve Iveta Daine.

Spēlfilma "Džimlai Rūdi rallallā!" nonāca uz ekrāniem martā un vairāk nekā pusgadu tika plaši demonstrēta ne tikai Rīgā, bet arī 105 Latvijas lielākās un mazākās pilsētās un apdzīvotās vietās. Patlaban tā ir Latvijā apmeklētākā Eiropas filma 2014.gadā.

Filma "Džimlai Rūdi rallallā!" stāsta par rosīgiem veco ļaužu pansionāta iemītniekiem, kuri, bažījoties par krīzi valstī, izdomā risinājumu. Ideja vienlaikus kļūst par senioru iespēju aktīvi iesaistīties valsts dzīvē, kad cienījama vecuma ļaudis spēj vadīt preses konferenci, ietērpties armijas formās, mācīties soļot, šaut, braukt ar tanku.

Filmas režisori ir Cimmermanis un Putniņš. Putniņš ir arī idejas un scenārija autors. Spēlfilmas "Džimlai Rūdi rallallā!" producents ir Gatis Upmalis, operators Andrejs Verhoustinskis, mākslinieks Mārtiņš Milbrets.

No šodienas filmas DVD disks nonāk grāmatu nama "Valters un Rapa" grāmatnīcās, bet no nākamās nedēļas būs pieejams arī lielveikalos un citās tirdzniecības vietās Latvijā.

"Džimlai Rūdi rallallā!" DVD izdots latviešu valodā, bet ir iespēja to skatīties arī ar angļu subtitriem. Tāpat diskā iekļauts interesants videomateriāls no filmēšanas laukuma.

Filmas DVD diska izdošanu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds.

DVD prezentācija ar filmas autoru un vairāku senioru aktieru, tostarp Veltas Skurstenes, Leona Krivāna un Gunāra Placēna, piedalīšanos notiks rīt, 10.oktobrī, plkst.16 grāmatu nama "Valters un Rapa" grāmatnīcā Aspazijas bulvārī 24.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!