Ar festivāla ekspozīcijas atklāšanu kinoteātrī "Splendid Palace" un mākslinieces Katrīnas Neiburgas īsfilmas "Garāža" pirmizrādi 13. oktobrī sāksies Rīgas Starptautiskais kinofestivāls (Riga IFF) . Rudens vērienīgākā kino pasākuma svinīgā atklāšana plānota piektdien, 14. oktobrī.

Festivāla ekspozīcijā būs aplūkojams unikāls fotomākslinieka Andreja Strokina atradums – vērienīgs fotoarhīvs ar Padomju Latvijas kinoteātra "Palladium" aizkulisēm, bet arhitekts Zigmārs Jauja uzzinājis jaunas lietas par Rīgas kinoteātriem.

Savukārt plkst. 18.00 "Splendid Palace" Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos mākslinieces Katrīnas Neiburgas debija kino – īsfilma Garāža", kas ir sava veida turpinājums jau aizsāktajiem garāžu dzīves pētījumiem multimediālajā instalācijā "Armpit", kas pērn pārstāvēja Latviju arī Venēcijas mākslas biennālē.

Festivāla pirmā nedēļas nogale būs veltīta ģimenēm, piedāvājot filmas dažāda vecuma bērniem, kā arī notiks diskusija par kino kā mācību līdzekli. Pirmajā nedēļas nogalē tiks piedāvāta arī dokumentālo filmu programma "Artdocfest/Riga", kuras laikā pirmizrādi piedzīvos Latvijas, Ukrainas un Vācijas dokumentālā filma "Ukrainas šerifi", kuras režisors ir Romāns Bondarčuks. Programmā "Artdocfest/Riga" iekļautās filmas festivālā tiks demonstrētas tikai vienā seansā.

Festivāla pasākumi norisināsies kinoteātrī "Splendid Palace", "K.Suns" un "Kino bize". Biļetes uz festivāla seansiem un pasākumiem iepriekšpārdošanā var iegādāties "Splendid Palace", "Biļešu servisa" kasēs un festivāla mājaslapā.

Festivāls ilgs līdz 23. oktobrim, piedājot baudīt astoņas filmu programmas, pirmo reizi tiks piedāvāta industrijas programma kino nozares profesionāļiem, kā arī tiks rīkoti dažādi izglītojoši un saviesīgi pasākumi, zinātniskā konference, vietējo un ārzemju kino profesionāļu tikšanās un semināri.

Rīgs Starptautiskā kinofestivāla dienasgrāmatas skaties "Delfi TV"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!