Foto: Publicitātes foto

Režisors Džeimss Kamerons un kompānija "20th Century Fox" izziņojusi 2009. gada filmas "Avatars" turpinājumu pirmizrāžu datumus. Pirmais turpinājums uz lielajiem ekrāniem nonāks 2020. gada 18. decembrī, raksta ārvalstu prese.

"Avatars 3" pirmizrādi piedzīvos gadu vēlāk – 2021. gada 17. decembrī, bet trīs gadus vēlāk, 2024. gada 20. decembrī, gaidāms turpinājums "Avatars 4". Plānots, ka piektā filma pie skatītājiem nonāks 2025. gada 19. decembrī.

Šie datumi izziņoti filmas oficiālajā "Facebook" profilā, vēstījumam klāt pievienota filmas radošās komandas foto kopā ar režisoru Džeimsu Kameronu.

"Prieks strādāt ar labāko komandu šajā jomā. "Avatars" uzsāk savu lidojumu, mēs vienlaicīgi sākam darbu pie četriem filmas turpinājumiem," vēsta režisors.

Jau pirms gada Kamerons paziņoja, ka viņa komerciāli veiksmīgajam kino hitam sekos nevis viens, bet četri turpinājumi. Tomēr toreiz režisors solīja, ka pirmais gaidāms jau 2018. gadā.

Kā iepriekš teicis Kamerons, sākotnēji viņš bija plānojis divus turpinājumus,taču pēc tikšanās ar scenārija autoriem, māksliniekiem un dizaineriem, viņš sapratis, ka ir pārāk daudz materiāla divām filmām, tāpēc ir jātaisa četri turpinājumi.

"Mēs nolēmām uzsākt patiešām grandiozu kinoprojektu,, radot četras episkas filmas, kas katra būs atsevišķs darbs, bet kopā veidos veselu sāgu," teicis Kamerons.

2009. gada filma "Avatars" ir visu laiku komerciāli veiksmīgākā kinofilma, nopelnot 2.8 miljardus ASV dolāru. Filma bija nominēta ASV Kinoakadēmijas balvai "Oskars" deviņās kategorijās, tai skaitā "Labākā filma" un "Labākais režisors", bet balvu saņēma trijās ar vizuālajām kvalitātēm saistītās kategorijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!