Foto: Publicitātes foto

Kinoteātra "Kino Bize" organizētajā Antuāna Duanela kino skolā izsludināta pieteikšanās uz diviem jauniem kino lektorijiem: astoņām lekcijām jauniešiem par dažādiem kino aspektiem un lekciju ciklu pieaugušajiem par pieciem kino vēsturē nozīmīgiem režisoriem.

Kā "Delfi" informē organzatori, kino lekciju kurss jauniešiem vecumā no 12 līdz 16 gadiem notiks reizi divās nedēļās, bet pieaugušajiem – reizi mēnesī. Mācības tiks uzsāktas janvāra beigās un noslēgsies maijā.

Kā vēsta "Kino Bize" pārstāve Paula Jansone, kopš kino skolas dibināšanas 2019. gadā, vērojama arvien lielāka interese par padziļinātām kino zināšanām. Jauniešu atsauksmēs pēc iepriekšējā kino lektorija 80% atzīmēja, ka kopš nodarbību apmeklēšanas skatās vairāk filmas, 90% vairāk lasa par kino, savukārt 60% apsver iespēju nākotnē studēt kino mākslu.

Kinolektorijs jauniešiem "Astoņi aspekti" sastāvēs no astoņām lekcijām, kas aptvers kino vēsturē plašu laika, ģeogrāfisko un tematisko spektru. Lektorijs tiks uzsākts ar Danielas Zacmanes stāstījumu par autorkino, vēlāk režisore Marta Elīna Martinsone pievērsīsies jauniešu seriāliem, Lāsma Bērtule iepazīstinās ar analogo kino, Dārta Ceriņa atklās jauniešiem Āfrikas maģisko reālismu, Alise Zariņa izvēlējusies tēmu par sievišķo skatienu. Žulijens Nuhums Kulibabi kā vērtīgu un intersantu parādību apskatīs īsfilmas, bet nobeigumā – lēnais kino. Lekcijas papildinās sarunas par kino, slēgtie filmu seansi un mājasdarbi.

Pagājušā gada septembrī uz pirmo izsludināto pieaugušo lekciju ciklu bija tik liels pieteikumu skaits, ka tika izveidotas pat vairākas grupas. Šogad lekcijās tiks apskatīti kino vēsturē nozīmīgi režisori. Kino pētnieks un lektors Viktors Freibergs izraudzījies stāstīt par Stenliju Kubriku, Dārta Ceriņa pasniegs lekcijas par Anjēzi Vardu un Aloizu Brenču, bet Daniela Zacmane stāstīs par tādiem nozīmīgiem režisoriem kā Vitorio de Sika un Luijs Mals.

Kino skolas lekciju cikliem iespējams pieteikties līdz 21. janvārim, rakstot uz kino@kinobize.lv. Vietu skaits ir ierobežots.

Vairāk informācija par lekcijām un to norises laikiem – "Kino Bize" mājaslapā.

Antuāna Duanela kino skola ir platforma, kas veidota, lai jaunieši un pieaugušie ar aizrautīgu lektoru līdzdalību varētu sastapties ar labām filmām, domāt par tām, runāt, pārvēršot kino par nozīmīgu dzīves pieredzes daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!