Foto: Reinis Krastiņš

Iesildot Rīgas Starptautisko Īsfilmu festivālu "2Annas", ceturtdien, 6. februārī, pulksten 17.00, Kaņepes kultūras centrā, notiks preses konference, un uzreiz pēc tās, pulksten 18.00 – diskusija "Nereālās realitātes", kurā kino, astronomijas, laikmetīgās mākslas un politikas eksperti diskutēs par dzīvi uz Marsa un citām planētām, un to, kā kino, māksla un zinātne ļauj konstruēt mākslīgas pasaules. Diskusiju vadīs žurnāliste, Latvijas Radio un LTV raidījumu vadītāja Sandra Kropa, portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Preses konference norisināsies no pulksten 17.00 līdz 17.50 KKC zālē - "Kino Augusts". Festivāla programmas vadītāja Laima Graždanoviča izziņos pilnu festivāla programmu, kā arī informēs par festivāla galveno balvu.

Diskusija "Nereālās realitātes" sāksies pulksten 18.00 KKC Lielajā zālē, un ieeja visiem interesentiem tajā ir bez maksas. Festivāls "2Annas" šogad fokusējas uz kosmosa tēmu izpēti kino un mākslā, tādēļ diskusijas galvenās sarunu tēmas būs par iespējamu dzīvi uz Marsa, plānotajām ekspedīcijām, laikmetīgās mākslas vīzijām mākslīgu pasauļu konstruēšanā, un to, vai zinātniskā fantastika virza zinātniskos atklājumus.

Diskusijā piedalīsies: Starptautiskās Astronomijas savienības biedrs Ilgonis Vilks, Zinātkāres centra Z(in)oo un misijas "Pirmie Latvijas 100km kosmosā" vadītājs Pauls Irbins, kosmosa entuziaste, Starptautiskās kosmosa universitātes (International Space University) Francijā absolvente), šaha lielmeistare un politiķe Dana Reizniece-Ozola, mākslas kritiķe un Latvijas Laikmetīgās mākslas centra direktore Solvita Krese, kino zinātnieks Viktors Freibergs, un kino režisors, kurš strādā pie zinātniskās fantastikas filmas attīstīšanas projekta Ivars Tontegode.

Īsfilmu festivāls "2Annas" norisināsies Rīgā no 10. līdz 16. februārim, un tā fokusa programmā tiks izrādītas filmas, kas dažādos veidos apskata ārpus planētas Zeme eksistējošas parādības, aktualizē jautājumus par citplanētiešu eksistenci, ceļošanu laikā, melnajiem caurumiem un to, kā mikrokosmosā notiekošās parādības atspoguļo makrokosmosu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!