Pēc starptautiskās pirmizrādes Berlīnes kinofestivālā, Latvijas kinoteātros režisora Jāņa Norda jaunāko filmu "Mammu, es tevi mīlu" sāks izrādīt šī gada 21. februārī, portālu "Delfi" informē filmas producente Alise Ģelze.


"Mammu, es tevi mīlu" ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Galvenais varonis aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar lokālo prostitūtu, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Galveno varoni Raimondu filmā atveido Kristofers Konovalovs no Cēsīm, savukārt viņa mammas lomā iejutusies aktrise Vita Vārpiņa. Filmā piedalās aktieri: Indra Briķe, Baiba Neja, Matīss Livčāns, Alvis Birkovs un Edgars Samītis. Vairākas svarīgas epizodiskas lomas filmā atveido savas profesijas patiesi pārstāvji - policisti, ārsti, skolotāji, orķestra dalībnieki, kā arī Rīgas 6.vidusskolas direktors un diriģents Haralds Bārzdiņš.

Filmas veidošanā ir iesaistīti vairāki starptautiski atzīti profesionāļi - operators Tobiass Datums (spēlfilmas "Terri" un "Smashed") un montāžas režisore Tamara Meem (spēlfilma "Sound of My Voice") ir no Losandželosas (ASV), bet filmas skaņu režisors ir Toms Drū ir no Londonas (Lielbritānija).

Jau ziņots, ka filma iekļauta Berlināles sadaļā "Generation – Kplus" un cīnīsies par galveno balvu – "Kristāla lāci"

Festivāls uz pirmizrādi ir oficiāli uzaicinājis filmas radošo grupu – režisoru Jāni Nordu, galveno lomu atveidotājus - Kristoferu Konovalovu un Vitu Vārpiņu, kā arī filmas producenti – Alisi Ģelzi. Abiem aktieriem šī būs pirmā pieredze dalībai starptautiskā kino festivālā.

"Mammu, es tevi mīlu" ir otrā studijas "Tanka" producētā pilnmetrāžas spēlfilma. 2010.gadā pirmizrādi un plašu skatītāju atsaucību piedzīvoja "Tanka" veidotā un Gata Šmita komēdija "Seržanta Lapiņa atgriešanās", kurai Jānis Nords bija scenārija autors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!