14. februārī Starptautiskajā Berlīnes kino festivālā pasaules pirmizrādi piedzīvos režisora Renāra Vimbas jaunā filma "Es esmu šeit" ("Mellow Mud"). Jau februāra beigās filma būs skatāma Latvijas kinoteātros. Filmas skaņu celiņu radījusi izcila mūziķu plejāde – komponists Ēriks Ešenvalds, Valsts akadēmiskais koris (VAK) "Latvija" ar Māri Sirmo pie diriģenta pults.

Pazīstamajam un starptautiski novērtētajam komponistam Ērikam Ešenvaldam šis ir pirmais veikums pilnmetrāžas kino, taču ar Renāru Vimbu viņš sadarbojies jau iepriekš – uzvedumā "Ziemeļu gaisma" (nominēts "Lielajai mūzikas balvai 2015" kategorijā "Gada uzvedums"), kur režisors palīdzēja tieši ar vizuālo materiālu. Abu savstarpējā ķīmija izveidojās jau šajā darbā. Kad Ēriks Ešenvalds tika uzrunāts veidot mūziku filmai "Es esmu šeit", tad likumsakarīgi sadarbība turpinājās

"Kad es ieraudzīju šo stāstu, tad, neatklājot visus sižeta noslēpumus, tas izgāja man cauri trīsot. Tāda ir šīs filmas estētika – tajā nevienu brīdi nav melots," par saviem iespaidiem darbā ar šo filmu saka Ēriks Ešenvalds.

Filma "Es esmu šeit" ir iekļauta Berlīnes starptautiskā kinofestivāla oficiālajā jauniešu filmu konkursa programmā "Generation" un cīnīsies par balvu "Kristāla lācis". Režisoram Renāram Vimbam šī ir debija pilnmetrāžas kino.

Filmas pamatā ir aizkustinošs stāsts par 17 gadus veco meiteni Raju un viņas 12 gadus veco brāli Robi, kuri spiesti dzīvot kopā ar vecmāmiņu Olgu, jo viņu tēvs miris un māte aizbraukusi meklēt darbu Anglijā. Pretēji bērnu gribai, vecāmāte vēlas pārdot lauku īpašumus, kas piederējuši viņu tēvam, bet situācija mainās pēc Olgas nejaušās nāves. Rajai un Robim ir jāizvēlas - vai ziņot par viņas nāvi un nokļūt bērnunamā, vai noslēpt šo faktu un cīnīties par savām dzimtajām mājām un ģimeni. Raja kļūst par ģimenes apgādātāju un reizē piedzīvo savu pirmo mīlestību.

Galvenajā lomā – topošā aktrise Elīna Vaska. Pārējās lomās: vecāmāte – Ruta Birgere, Rajas brālis – Andžejs Jānis Lilientāls, angļu valodas skolotājs – Edgars Samītis. Filmā piedalās arī Zane Jančevska, Indra Briķe, Rēzija Kalniņa, Jānis Kirmuška un Sandra Kļaviņa.

Filmas Latvijas pirmizrāde būs 26. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!