Foto: Kadrs no video
Kinokompānija "Universal Pictures" nupat publicējusi režisora Kristofera Nolana jaunās filmas "Oppenheimer" treileri, ziņo amerikāņu žurnāls "Variety".
"Oppenheimer" ir biogrāfisks darbs, kuras pamatā ir ar Pulicera balvu godalgotā Kaja Bērda un Martina Šervina grāmata "Amerikāņu Prometejs" (2005). Tās centrā ir stāsts par fiziķi Robertu Openheimeru, kas Otrā pasaules kara laikā strādājis pie kodolieroču izveides. Viņš tiek saukts par "atombumbas tēvu".

Filmas galvenā loma atvēlēta Kilianam Mērfijam, ar kuru Nolans jau sastrādājies iepriekš, piemēram, "Betmena" filmu triloģijā (2005–2012) un "Pirmsākumā" ("Inception", 2010), taču līdz šim Nolans Mērfijam vienmēr atvēlējis otrā plāna lomas. "Tā ir liela atbildība," sarunā ar "Variety" atklāj Mērfijs. "Viņš (Openheimers) bija sarežģīta un pretrunīga personība. Un tik ikoniska."

Filmā "Oppenheimer" piedalās arī Roberts Daunijs juniors, Emīlija Blanta, Mets Deimons u. c. Pirmizrāde paredzēta Kannu kinofestivālā, kas šogad notiks no 16. līdz 27. maijam. Kinoteātros filma nonāks jūlija otrajā pusē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!