Foto: Publicitātes foto
Starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā "Docudays", kas pagājušajā nedēļā laikā no 23. līdz 29. martam norisinājās Kijevā, Ukrainā, režisora Roberta Rubīna filma "Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?" (Jura Podnieka studija) saņēmusi Ukrainas Kinematogrāfistu savienības īpašo balvu, portālu "Delfi" informē Nacionālā Kino centra pārstāvji.

Savukārt studentu žūrija balva piešķirta Latvijas un Gruzijas kopprodukcijas filmai "Ramins" (režisors Audrius Stonys, Vides filmu studija).

"Kā Tev klājas, Rūdolf Ming?" stāsta par padsmitnieku Rūdolfu no Talsiem, kura lielākā aizraušanās ir kino. Viņš uz papīra strēmelēm zīmē šausmu filmas un trillerus, pats šīs filmas demonstrējot apskaņo ar balsi, emocionāli runādams varoņu tekstus dažādās balsīs. Reizēm Rūdolfs spēlē klavieres, izgudro paštaisītas lamatas un cep picu. Reiz Rūdolfs piekrita mācītāja ierosinājumam jaunās baznīcas atklāšanai uzzīmēt filmu par Bībeles sižetiem... Filmas vēstījums ir ārkārtīgi pozitīvs – Rūdolfs gan ir diezgan sarežģīta personība, tomēr ģimene un apkārtējie ar mīlestību ļauj izpausties zēna radošajai būtībai, kas izraisa plašu sajūtu spektru – no bailēm līdz smiekliem un patiesai zēna talanta apbrīnai.

Savukārt filma "Ramins" vēsta par gruzīnu brīvās cīņas veterānu Raminu Lomsadzi, kurš reiz nolika uz lāpstiņām septiņus pretiniekus 55 sekundēs, ir nobriedis cīņai ar savu pēdējo, visgrūtāk pieveicamo pretinieku - vientulību. Viņš dodas ceļā uz attālu kalnu ciematu Kahetijā cerībā atrast meiteni, kuru viņš iemīlēja un pazaudēja pirms vairāk nekā piecdesmit gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!