Foto: stock.xchng
Kā veltījums "Arsenālam" septembrī tiks sarīkots kinofestivāls "FF Riga", informēja projekta pārstāve Šarlote Līduma.

Viņa atturējās komentēt, vai pasākums pāraugs ikgadējā notikumā.

"Šis festivāls ir veltījums Rīgas starptautiskajam kinofestivālam "Arsenāls", kurš nepietiekama finansējuma dēļ tika slēgts šā gada martā," vēsta rīkotāji.

"FF Riga" būs starptautisks kinofestivāls, kas notiks Rīgā kinoteātrī "K.Suns" no 10. līdz 12.septembrim. Tas simboliski sāksies nedēļā, kad bija paredzēts notikt "Arsenālam".

Festivāls "FF Riga" tapis, sadarbojoties vairākiem Eiropas kinofestivāliem, kas apņēmušies apmaksāt vienas savas pārstāvētās valsts filmu tiesību maksu, tādējādi izveidojot festivāla programmu. Festivālu izveidot mudinājis Varšavas kinofestivāla direktors.

Katru dienu tiks demonstrētas trīs filmas, kas visas piedalīsies konkursā. Programmā būs filmas no Austrijas, Bulgārijas, Čehijas, Igaunijas, Krievijas Polijas, Rumānijas, Somijas un Latvijas. Visas filmas tiks demonstrētas vienu reizi.

Rīgas starptautiskais kinofestivāls "Arsenāls" bija vecākais neatkarīgais kinofestivāls bijušās PSRS teritorijā. Pavasarī "Arsenāla" rīkotāji pēc 25 gadu darbības paziņoja, ka pārtrauks tā rīkošanu, jo tā arī nav izdevies iegūt finanšu atbalstu no valsts. Šis paziņojums izraisīja plašu rezonansi un pretrunīgus viedokļus kinomīļu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!