Sveicot bērnus ar atgriešanos skolas solā, telekompānija LNT piedāvā visu laiku populārāko multiplikācijas seriālu “Pokemoni”. Turklāt tas ieskaņots ar īpašas tehnoloģijas un daudzu aktieru palīdzību, kas ļaus bērniem šo multeni skatīt pilnvērtīgi.
Šis neiedomājamus komerciālus panākumus guvušais vārds kļuvis par fenomenu un pārņēmis visu, kas saistīts ar precēm bērniem, sākot ar videospēlēm un beidzot ar apģērbiem – neskaitāmas rotaļlietas, komiksi, uzlīmes. Ar pokemonu vārdu saistīto preču vienību skaits sniedzas jau otrajā tūkstotī. Poke-mānijas drudzis pārņēmis arī internetu – “pokemon” esot sestais visbiežāk lietotais vārds, ko izmanto interneta lietotājs, lai meklētu informāciju.

Visa sākums bija 1990.gadā, kad japāņu kompānijā “Nintendo” radās ideja izveidot videospēli “Poketto Monsutta”, kas tulkojama kā “Kabatas briesmoņi” vai saīsinot – “PokeMon”. Spēles uzdevums bija vienkāršs – uzvarēt citus pokemonu trenerus un savākt nozīmītes. Multene tika radīta, lai reklamētu spēli, kas pie tās lietotājiem nonāca 1996. gadā, un tās sižets un galvenie varoņi ir kopēti no spēles.

Notikumi risinās ap galveno varoni – puisēnu vārdā Ešs. 10 gadu vecumā viņš beidzot drīkst iegūt savu pirmo pokemonu. Tie ir visdažādākie, parasti jauka izskata nelieli zvēriņi ar īpašām spējām. Šīs spējas tiek liktas lietā, lai uzveiktu pretinieku sacensībās. Pokemonu Līga šajā pasaulē nozīmē apmēram to pašu, ko mūsējā – Olimpiskās spēles. Tikai atšķirībā no mūsējām, šīs spēles notiek vairākās līgās un visu laiku. Uzvara vai zaudējums atkarīgs no tā, vai dalībnieks būs izvēlējies no sev pieejamajiem pretiniekam līdzvērtīgu, un arī no tā, cik labi trenēts ir pokemons.

Kā jau par katru tik populāru televīzijas produktu, arī “Pokemonu” skatītāji sadalījušies divās nesamierināmās piekritēju un kritiķu frontēs – pat ne mazāk populārās multenes “Dienvidparks” autori nav atturējušies no “Pokemonu” fenomena komentēšanas. Lai vai kā, taču ir grūti apšaubīt kvalitātes – seriālam ir bērniem saprotams, vienkāršs sižets, tajā nav pamudinājuma uz vardarbību vai agresiju, toties tiek uzsvērta draudzības nozīme, DELFI pastāstīja LNT pašreklāmas daļas redaktore Lea Liepiņa

Lai Latvijas bērniem nodrošinātu pilnvērtīgu sekošanu pokemonu piedzīvojumiem, telekompānija LNT ir īstenojusi tehnoloģiski sarežģīto multfilmas ieskaņošanas procesu. Tas tika veikts kompānijas “Platforma Filma” uzņemšanas paviljonā “Cinevilla”. Lasot dažādās “Pokemonu” lomas, ieskaņošanā piedalījušies vairāk kā desmit Latvijā atzīti aktieri. Latvijā šis ir otrais gadījums, kad kāds no televīziju produktiem tiek ieskaņots latviešu valodā. Pirms “Pokemoniem” šādu godu ir izpelnījušies tikai “Teletūbiji”.

Multiplikācijas seriāla “Pokemoni” sērijas būs skatāmas LNT kanālā no 6.septembra darbdienās plkst.16.30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!