Foto: RIA Novosti/Scanpix
65.Kannu kinofestivāla ietvaros pasaules pirmizrādi 25. maijā piedzīvojusi Latvijas filmu studijas "Rija", Vācijas kompānijas MA.JA.DE un Holandes kompānijas "Lemming Film" kopražojuma spēlfilma "Miglā", portālu "Delfi" informē filmu studijas "Rija" pārstāvji.


Jau ziņots, ka šī ir pirmā reize Latvijas kino vēsturē, kad Kannu festivāla oficiālajā, pilnmetrāžas filmu konkursa programmā ir iekļauta filma no Latvijas. Šogad šajā kategorijā iekļuvušas 22 filmas no visas pasaules, tostarp tādu zināmu režisoru kā Vesa Andersona, Alena Renē, Tomasa Vinterberga jaunākie kino darbi.

Pirmizrāde notika "Lumiere" kinoteātrī uz kuru bija ieradušies gan filmas režisors Sergejs Lozņica, gan aktieri Jūlija Pereslid, Vlads Abašins, Sergejs Kolosovs,Vladimirs Svirskis, Nadežda Markina. Apmeklētāju vidū bija arī pazīstamā Krievijas režisore un aktrise Renata Ļitvinova. Tāpat ieradušies bija arī filmas uzņemšanas grupas pārstāvji un filmas mākslinieks. Kopumā filma festivāla ietvaros būs skatāma astoņos seansos.

Filmu studijas "Rija" kopražojuma aktierfilmas iekļūšana galvenajā konkursa kategorijā un cīņa par "Zelta palmas zaru" ir nozīmīgs notikums Latvijas kino industrijā. Tas veicina Latvijas atpazīstamību pasaulē un paver plašas iespējas Latvijas kino attīstībai nākotnē, uzskata filmu studijas "Rija" pārstāvji.

"Miglā" veidota pēc Vasilija Bikova stāsta motīviem, un tā stāsta par partizānu cīņām Otrā pasaules kara laikā, par nodevību un amorāliem apstākļiem, kuros cilvēks spiests pieņemt morālus lēmumus.

Filma Latvijā būs skatāma rudenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!