65.Kannu kinofestivāla konkursa programmā iekļauta Latvijā tapusī filma "Miglā" ("Im Nebel"), kas līdzās vēl 21 filmai cīnīsies par "Zelta palmas" zaru, ceturtdien preses konferencē Parīzē paziņoja festivāla organizatori.

Foto: 'Miglā' filmēšana

"Miglā" ir Latvijas (filmu studija RIJA), Vācijas (Ma.Ja.De Fiction) un Holandes (Lemming Film) kopražojums, kas veidots sadarbībā ar Krievijas kompāniju "GP Film Company", telekanāliem ZDF/ARTE, Eurimages fondu un Baltkrievijas kinostudiju.

Filma ir pilnībā uzņemta Latvijā, un tās Latvijas puses producents ir Vilnis Kalnaellis, režisors – Sergejs Lozņica, galvenais mākslinieks - Juris Žukovskis. Filmas tapšanā iesaistīta starptautiska komanda - latviešu, krievu, vācu, poļu, holandiešu un baltkrievu kino profesionāļi.

Filma "Miglā" vēsta par partizānu cīņām Otrā pasaules kara laikā, tā veidota pēc baltkrievu rakstnieka Vasila Bikava stāsta motīviem.

Oficiālajā festivāla konkursa programmā iekļautas arī Vesa Andersona "Moonrise Kingdom", Žaka Odiāra "De rouille et d'os", Deivida Kronenberga "Cosmopolis", Tomasa Vinterberga "Jagten" (The Hunt) un citas. Viss konkursa programmas filmu saraksts atrodams šeit.

Jau ziņots, ka viens no respektablākajiem kino notikumiem– Kannu filmu festivāls šogad norisināsies no 16. līdz 27. maijam. Festivāla žūrijas priekšsēdētājs ir itāļu režisors Nanni Moreti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!