Foto: Publicitātes foto
Režisora Aika Karapetjana 2011. gadā uzņemtā filma "Cilvēki tur" šogad iekļauta Karlovi Vari starptautiskā filmu festivāla konkursa programmā "East of the West" un cīnīsies par festivāla balvu, portālu "Delfi" informē filmu studijas "Locomotive" pārstāvji.

Karlovi Vari starptautiskais kinofestivāls norisinās Čehijā kopš 1946.gada un ir viens no vecākajiem un prestižākajiem pasaules kinofestivāliem. Šogad kinofestivāls notiks no 29. jūnija līdz 7. jūlijam.

"Cilvēki tur" ir multinacionāls projekts, un tajā piedalās Krievijas, Lietuvas un Latvijas aktieri. Viss filmas "Cilvēki tur" ražošanas process sākās 2008. gadā un aizņēma trīs gadus. Šogad ar panākumiem filma tika izrādīta Latvijas kinoteātrus. Filma uzņemta vairākos Rīgas mikrorajonos. Lomās ir jaunie aktieri no Sanktpēterburgas - Iļja Ščerbakovs un Semjons Serzins, kā arī Mihails Razumovskis kas pazīstams no daudzām Krievijas filmām un seriāla "Kriminālā Pēterburga".

Filmas galvenais varonis ir Jans, kurš kopā ar draugu Krekeri cīnās par savu vietu skarbajā mikrorajona pasaulē. Viņu abu kontā jau ir vairākas zādzības un citi likumpārkāpumi, taču pēc tikšanās ar Sabīni, skaistu meiteni no pārtikušas ģimenes, Jans vēlas mainīt savu dzīvi un atbrīvoties no mikrorajona pagātnes rēgiem. Diemžēl galvenajam varonim pievienoties "zelta jaunatnei" nav tik vienkārši – viņa cerības uz mīlestību un laimīgu dzīvi draud sabrukt.

"Cilvēki tur" ir uzņemta studijā "Lokomotīve", kas ir viena no visaktīvākajām Latvijas filmu studijām un šogad sola pirmizrādes vēl divām spēlfilmām. Šobrīd studijā top arī Ivara Tontegodes pilnmetrāžas spēlfilma "Sēņotāji" un Aika Karapetjana šausmu filma "M.O.J.", kā arī Viestura Kairiša dokumentālā filma "Pelikāns tuksnesī". Tāpat studija ir iesaistīta pirmajā Lietuvas - Latvijas kopražojuma projektā, pilnmetrāžas spēlfilmā "Spēlmanis", kuras uzņemšana šobrīd norisinās Viļņā.

Filmas režisors Aiks Karapetjans ir absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju un Latvijas Kultūras akadēmiju, plašāku ievērību guvis 2007. gadā, kad viņa īsfilma "Riebums" tika atzīta par labāko īsfilmu nacionālajā filmu festivālā "Lielais Kristaps". Savukārt 2009. gadā Karapetjans jau strādāja "Lielā Kristapa" žūrijā, kā arī pabeidza Parīzes kinoskolu ESEC. 2011. gadā Latvijas Nacionālajā operā režisors iestudējis panākumiem bagāto Džoakīno Rosīni operu "Seviļas bārddzinis", bet patlaban Nacionālajā teātrī iestudē Viljama Šekspīra lugu "Venēcijas tirgotājs".

Latvijā filmu "Cilvēki tur" var noskatīties kinoteātrī "Splendid Palace".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!