Foto: stock.xchng

Karlovi Vari festivālā, Čehijā, sadaļā "Works in Progress" iekļauta režisores Lailas Pakalniņas topošā spēlfilma "Ausma", liecina informācija Nacionālā kino centra mājaslapā.

Filma "Ausma" ir stāsts par vērtībās apjukušu pasauli nesenā pagātnē, padomju laikā, kad ideoloģijas principu vārdā pieaugušie un arī bērni zaudēja orientierus.

"Works in Progress" sadaļā filmu izplatītāji, festivālu pārstāvji un citi interesenti tiek iepazīstināti ar topošajām spēlfilmām, kam drīzumā gaidāma pirmizrāde. Šogad starp 15 filmām ir trīs filmas no Polijas, divas no Čehijas, Horvātijas, Grieķijas un Slovākijas un pa vienai filmai no Latvijas, Baltkrievijas, Bosnijas un Hercegovinas, Melnkalnes, Rumānijas, Slovēnijas, Turcijas un Igaunijas. Iepriekšējos gados šai sadaļai atlasītas arī filmas "Mammu, es tevi mīlu!" un "Izlaiduma gads".

Pakalniņas filma būs melnbalta. Filmas mākslinieks ir Jurģis Krāsons, bet to filmē poļu režisors un operators Vojcehs Starons.

Karlovi Vari festivāls šogad norisināsies no 3.jūlija līdz 11.jūlijam un šogad svinēs jau 50.jubileju. Tas ir Centrāleiropas un Austrumeiropas nozīmīgākais filmu festivāls - viens no pasaules A klases kinofestivāliem, kas garantē festivāla dalībniekiem rūpīgi izstrādātu programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!