Foto: Kadrs no video
Ķīnas kinoteātros ir atceltas visas Kventina Tarantino filmas "Atsvabinātais Džango" pirmizrādes, ziņo ārvalstu mediji.

Filmas demonstrēšanas aizliegums tika uzlikts dažās stundas pirms tās pirmizrādes 11.aprīlī. Kā ziņo ķīniešu portāls "Sina", atsaucoties uz kinoteātra darbiniekiem, tas tika veikts pēc filmu izplatīšanas aģentūras "China Film Group" prasības, jo esot radušās "tehniskas problēmas". Pēc kāda vietējā mikroblogera teiktā, vienā no kinoteātriem pat tika pārtraukts tikko uzsāktais filmas seanss.

"Atsvabinātā Džango" izplatītāji un Ķīnas valsts iestādes notikušo komentēt atteikušās, turklāt aģentūra "France-Presse" atsaucas uz kādu vārdā neminētu avotu, sakot, ka aizlieguma iemesls varētu būt filmā redzamie kailskati.

"Atsvabinātais Džango" ir stāsts par kādu melnādaino vergu, kurš 19.gadsimtā tiek izpirkts no verdzības un sāk nodarboties ar meklēšanā esošo noziedznieku likvidēšanu. Tas ir vesterns, ar Tarantino raksturīgo izpratni par komēdijas žanru. Filma šogad tika nominēta pieciem "Oskariem", no kuriem divus saņēma.

Kompānija "Sony Pictures" iepriekš informēja, ka Ķīnā tiks demonstrēta "Džango" rediģētā versija – Tarantino ir piekritis filmas asins ainas pārveidot mazāk iespaidīgas, taču kopējā hronometrāža saīsināta netiks. Šai vajadzēja būt pirmajai režisora filmai, kas tiek demonstrēta Ķīnas kinoteātros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!