Foto: Kadrs no filmas "Diplomdarbs"

"Kino Bize" platformas "Mājas kino" programmā "Klasikas kino vakari" oktobra izskaņā piedāvā noskatīties režisora Alehandro Amenabara trilleri "Diplomdarbs" (1996).

Kā vēsta "Kino Bize" pārstāvji, filmas notikumu centrā ir jauna sieviete vārdā Anhela, kura veido doktora disertāciju par audiovizuālas vardarbības formām. Izpētes rezultātā viņas rokās nonāk video materiāls, kurā dokumentēta kādas studentes slepkavība. Anhela un viņas jauniegūtais draugs Čema uzsāk izmeklēšanu, taču viņi vēl nenojauš, ko slēpj universitātes gaiteņi.

Alehandro Amenabars spāņu kino vēsturē, kas aptver 90. gadu periodu, vairākkārt izcelts kā viens to tiem, kura radošā darbība gadsimtu mijā ļāvusi vietējai un starptautiskajai auditorijai no jauna atklāt spāņu kino. Režisora debijas filma "Diplomdarbs" (1996) saņēmusi septiņas Goijas balvas tādās kategorijās kā labākais oriģinālscenārijs, labākā filma un labākais režisors.

Filma turpina trešo "Klasikas kino vakaru" cikla programmu, kas šoreiz pievērsusies spilgtākajām norisēm deviņdesmito gadu kino, atklājot visjaunākās kino vēstures spožākās filmas un to veidotājus, no kuriem liela daļa ir aktīvi joprojām. Jaunākā cikla filmas izvēlētas, lai iezīmētu pagājušā gadsimta pēdējās desmitgades kino norišu un parādību "karti", apvienojot izteikti kinematogrāfisku formu un oriģinālu vēstījums.

Sestdien, 30. oktobrī, pulksten 19 interesenti ir aicināti pievienoties sarunai tiešraidē "Kino Bize" "Youtube" kontā, lai kopā ar kino producentu Robertu Vinovski un programmas kuratorēm Agnesi Lipsku un Ievu Augstkalnu šķetinātu vuārisma un vardarbības mijiedarbību filmā. Tāpat plašāku ieskatu par filmu iespējams gūt jaunākajā "Mans draugs – kino cilvēks" podkāsta epizodē.

Filma oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā tiks demonstrēta kinoteātra "Kino Bize" straumēšanas platformā "Mājas kino" 10 dienas – no 29. oktobra līdz 7. novembrim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!