Foto: Publicitātes attēli

Sākot no 28. oktobra līdz pat nākamā gada martam, klubā "Nabaklab" tiks izrādītas atzītas Kanādas mākslas un dokumentālās filmas, vienlaikus piedāvājot iespēju praktizēt franču valodu.

"Frankofonā kino kluba" atklāšanas seansā 28. oktobrī plkst. 18 tiks demonstrēta 2011. gada Kanādas labākā mākslas filma "Lazāra kungs" ("Monsieur Lazhar"). Pirms seansa pusstundas garumā skatītājiem būs iespēja praktizēt franču valodu, diskutējot par filmas tēmu. Filma tiks rādīta franču valodā ar subtitriem angļu valodā.

Filma "Lazāra kungs" (Philippe Falardeau, 2011) vēsta par Alžīrijas imigrantu Baširu Lazāru, kurš tiek pieņemts darbā kādā Monreālas skolā, lai aizstātu populāru skolotāju, kura izdarījusi pašnāvību.

Lai gan jau no pirmās stundas skolotāju un skolēnus šķir kultūras atšķirības, viņi pamazām iepazīst un pieņem viens otru. Baširs palīdz skolēniem tikt galā ar sērām, taču skolā nevienam nav ne jausmas par viņa paša sāpīgo pagātni un iespējamību tikt izraidītam no valsts.

Filma ieguvusi balvas vairākos starptautiskos festivālos, 2011. gada Starptautiskajā Toronto filmu festivālā filma atzīta par labāko Kanādas filmu. 2012. gadā Kanādas kinoakadēmija filmai piešķīra ikgadējo "Ženī" ("Genie") balvu sešās kategorijās, tajā skaitā par labāko spēlfilmu, par labāko adaptēto scenāriju un labāko režisora darbu. Tajā pašā gadā filma tika nominēta Oskara balvai labākās ārzemju filmas kategorijā.

"Frankofonā kino klubs" līdz martam piedāvās ar mākslas un dokumentālo filmu palīdzību tuvāk iepazīt Kanādas sabiedrību, kultūru un dzīvesveidu.

Kino kluba repertuārā ir iekļauti tādi kinodarbi kā "Pašendāles kauja" ("La bataille de Passchendaele", rež. Paul Gross), "Saplūšanas punkts" ("Pointe de Fuite", rež. Stephen Smith, Julia Szucs), "Soraida, Palestīnas sieviete" ("Soraïda, une femme de Palestine", rež. Tahani Rached), "Kabulas bokseres" ("Les boxeuses de Kaboul", rež. Ariel Nasr) un "Gabriela" ("Gabrielle", rež. Louise Archambault).

Pasākumu organizē "Valodu Darbnīca" un Kanādas Vēstniecība Latvijā, sadarbojoties ar kinoteātri "Kino Bize".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!