Foto: Publicitātes foto

Sākot ar ceturtdienu, 7. augustu, Rīgā atgriežas "Kino Pagalms" – brīvdabas kinoteātris un kafejnīca, kas pagājušajā vasarā kļuva par atpūtas vietu zem klajas debess pašā Rīgas centrā. Šovasar "Kino Pagalms" mājos uz veikala "Galleria Riga" jumta terases, portālu "Delfi" informē "Kino Pagalma" pārstāve Liene Treimane.

"Kino Pagalma" kafejnīcā saimniekos Vecrīgas restorāna un dizaina kafejnīcas "Mākonis" pavāri.

Šogad līdzās pasaules kino klasikai un jaunākajām Eiropas filmām, "Kino Pagalms" organizē īpašu brāļu Koenu filmu retrospekciju, no 11. augusta astoņu dienu garumā, piedāvājot noskatīties šo autoru filmas, tostarp 1984. gadā uzņemto brāļu debiju "Blood Simple", "Fargo" un "Lielais Lebovskis".

Līdzās retrospektīvai kino piedāvās īpašu programmu ar slavenu režisoru debijas filmām. Skatītājiem būs iespēja novērtēt jau zināmu autoru darbus, kas, lai arī tapuši, kad viņi vēl bija tikai parasti kino industrijas iesācēji, kļuvuši par izciliem kinomākslas paraugiem.

"Kino Pagalms" būs atvērts katru dienu no pulksten 12:00.

Kino rāda zem klajas debess uz īpaši tam paredzēta piepūšama ekrāna, un skatītāji tiek nodrošināti ar individuālām bezvadu austiņām.

Pirmo filmu "Šefpavārs uz riteņiem" būs iespējams vērot 7. augustā, pulksten 22:30.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!