Foto: Mansards
Starp tikko iznākuāšā žurnāla "Kino Raksti" ceturtā šī gada numura karstākajiem piedāvājumiem lasītājiem ir intervija ar režisoru Gati Šmitu, kura topošās filmas pirmizrāde gaidāma rudenī, savukārt žurnāla aktuālo tēmu ierosinājušas revolucionārās pārmaiņas Latvijas kinovidē – Rīgas Filmu fonda dibināšana.

Rīgas Filmu fonda dibināšana ierosinājusi "Kino Rakstu" materiālu, kurā Latvijas producenti dalās pieredzē, kā atšķirt un atsijāt potenciālos ārzemju partnerus, kurus vairāk interesē ES vīzas, nevis filmēšana.

Beztam "Kino Raksti" jaunajā numurā aicina iepazīties ar rudenī gaidāmā kinoforumu "Arsenāls" galveno tēmu – Japānas kino jauno vilni. Rudenī - 4. septembrī gaidāms arī festivāls "Baltā nakts", kam filmu programmu "Survival Kit" sagatavojusi un aprakstījusi žurnālā Agnese Lūse.

Vēl viena personība šajā "Kino Rakstu" numurā – režisors un operators Dainis Kļava, kurš šovasar aktīvi rāda savas filmas Cēsīs. "Kino Rakstos" lasiet interviju ar mākslinieku.

Žurnāla jaunais numurs stāsta arī par aizvadītiem festivāliem. Daira Āboliņa Kannās pievērsusi uzmanību rumāņu filmām, bet Anita Uzulniece seko sen atklātu režisoru turpmākajiem darbiem, savukārt Jekaterina Vikuļina ziņo no Maskavas kinofestivāla.

Mārtiņš Slišāns turpina pētīt literāro varoņu ekrāna gaitas, šoreiz numurā – Robina Huda epopeja, kam interesantas epizodes gadījušās arī Latvijā. Cits pētījums iesniedzas Latvijas 30. gadu vēsturē – Rīgas Kino muzejs uzsāk rubriku "Krājuma stāsti" ar unikālu piedzīvojumu – Leonīda Leimaņa radinieka pagultē atrasti fragmenti no filmas, kas tika uzskatīta par neglābjami zudušu. Trešais vēsturiskais materiāls – kinozinātnieka Agra Redoviča stāsts par Andreja Tarkovska filmu Spogulis (1974).

Žurnālā lasāmas arī divas recenzijas – Normunds Naumanis analizē Ņikitas Mihalkova diženo grāvēju "Saules nogurdinātie II", bet Andra Manfelde izklāsta pārdomas pēc Ilonas Brūveres filmas "Versija Vera".

Jaunajā numurā atrodamas arī pastāvīgās rubrikas "Jubilāri Latvijā" un "Jubilāri pasaulē", konkurss "Ko tu zini par kino?".

Žurnāls "Kino Raksti" nopērkams preses tirdzniecības vietās, arī Jāņa Rozes un Valtera&Rapas grāmatnīcās, kinoteātros "Rīga" un "K.Suns", galerijā "Istaba", kā arī internetā un citur.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!