Foto: Publicitātes attēli

Kinoteātrī "Rīga" 3. martā 19:00 notiks Arvīda Krieva jaunās spēlfilmas "Dancis pa trim" pirmizrāde. No 4.marta filma iekļauta kinoteātra "Rīga" un "Cinamon" repertuārā.

Foto galerija

Jaunās latviešu spēlfilmas "Dancis pa trim" idejas pamata ir Voldemāra Kārkliņa romāns "Tikai mīlestība". Galvenās lomas filmā atveido trīs aktieri - Mārtiņš Freimanis (leitnants Ginters Hartvigs, Atis), Kristīne Nevarauska (Sandra, Eva), Jānis Vingris (dižkareivis Alfrēds Smilga).

"Dancis pa trim" ir filma par mīlas trīsstūri, kurā attiecības samezglojas uz karadarbības fona 1944./45.gadā Kurzemē. Darbība norisinās gan mūsdienās, kad Atis (Mārtiņš Freimanis) mēģina atrisināt savas izcelsmes mīklu, gan Otrā pasaules kara laikā. Kara laika stāsts scenārijā atveidots pēc trimdas rakstnieka Voldemāra Kārkliņa romāna "Tikai mīlestība" (1959), kura pamatā ir patiesi notikumi. Romāna un filmas centrā - tā saukto kureliešu (latviešu ģenerāļa Kureļa grupējuma) traģēdija. Režisors uzskata, ka tā bija vienīgā īsti nacionālā pretošanās kustība: tās vīriem pat nevar pārmest zvērestu Hitleram, kā to nereti pārmet leģionāriem.

"Es ceru, ka filma daudziem patiks. Citiem nepatiks. Kā vienmēr. Varbūt nepatiks tiem, kas, aizejot uz kino, gaida no filmām vieglu izklaidi brīvā vakarā. Bet te - karš, likteņstāsts. Starp abiem kādreizējiem sabiedrotajiem un lielajiem svešu zemju dalītājiem - Hitlera Vāciju un Staļina Krieviju - karā ierauta arī mazā Latvija. Likteņdancis - gan valstīm, gan cilvēkiem," intervijā portālam "Spotnet.lv" pirms filmas pirmizrādes norādīja režisors Arvīds Krievs.

Filma ir arī veltījums tās dalībniekiem, kas nesagaidīja pirmizrādi: operatoram Dāvim Sīmanim, aktieriem Leonīdam Loceniekam, Kristīnei Bēdelei un Mārtiņam Freimanim, kurš galvenajā lomā filmējās arī iepriekšējā A.Krieva filmā "Man patīk ka meitene skumst".

Filmas režisors Arvīds Krievs ceļu uz režisora godpilno nosaukumu sāka iepazīstot Rīgas Kinostudijas apgaismotāja, operatora asistenta, hronikas administratora un režisora asistenta amatus. Absolvējot Gļeba Panfilova meistardarbnīcu Augstākajos scenāristu un režisoru kursos Maskavā, Arvīds pievērsa sev pastiprinātu uzmanību ar kursadarbiem "Ilūzijas" un "Pasarkans vakariņš". Arvīds Krievs ir vairāku labi zināmu filmu režisors – "Aveņu vīns", "Spēle", "Ievas paradīzes dārzs", "Fotogrāfija ar sievieti un mežakuili", kā arī virkni dokumentāro filmu.

Rīgā "Dancis pa trim" tiks demonstrēts kinoteātros Rīga un Cinamon. Ventspilī – Kino Rio, Liepājā - Kino Balle, Siguldā – Kino Lora, Valmierā Kino Gaisma, Smiltenē – Kino 80, kā arī kultūras namos visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!