Foto: Publicitātes foto

"Kino vēsture sākās ar īsfilmām, tad tās pārtapa par seriāliem, tad izauga par pilnmetrāžām, šobrīd ļoti populāras kļūst sērijas, kas izkonkurē pilnmetrāžu, un, ļoti iespējams, mēs drīz atkal atgriezīsimies pie īsfilmas," savu runu atklāšanas ceremonijā iesāka kino zinātniece Inga Pērkone. Rīgas starptautiskais filmu festivāls "2Annas" 22. septembrī kinoteātrī "Splendid Palace" ar lielu skatītāju interesi aizsāka savas 20 gadu jubilejas svinības.

Pasākumā, atbilstoši mēmā kino izrādīšanas tradīcijām, Bastera Kītona filmu "Ģenerālis" (Buster Keaton, The General) varēja skatīties dzīvās mūzikas pavadījumā, ko īpaši šim seansam sarakstījusi jaunā komponiste Inita Jansone.

Trešdien festivāla ietvaros sāks rādīt konkursa skates – tās visas skatāmas kinoteātrī "KinoBize" sākot no plkst. 17, taču plkst. 20 Kaņepes Kultūras centrā notiks Sieviešu stand-up ar dzejnieci Ingu Gaili, teātra režisori Martu Elīnu Martinsoni, dramaturģi Aivu Birbeli, publicistēm Elīnu Kolāti, Aneti Konsti un citu autoru asprātīgām esajām par tēmu – "Vīrieši un kino".

Vēlāk rīkotāji iesaka doties uz kinoteātra "K-suns" skati plkst. 23 "Vīrietis un sekss". Literatūras un kino kritiķis Aivars Madris recenzijā "Satori.lv" raksta: "Lai gan programmas atlasei var piedēvēt zināmu vēlmi šokēt skatītāju un izvest ārpus komforta zonas, pašu filmas veidotāju neitrālā vai pat sirsnīgā attieksme pret saviem varoņiem beigās liek klusi nopūsties un kārtējo reizi secināt, ka visi esam tikai cilvēki ar tiesībām justies laimīgiem. Vīrieši, sievietes un, iespējams, arī delfīni."

Turpmākajās dienās būs iespēja noskatīties vairāk nekā 30 dažādu programmu – Baltijas īsfilmu konkursa, Starptautiskā īsfilmu konkursa, Vidēja garuma īsfilmu konkursa filmas, kā arī fokusa jeb tematiskās programmas, piemēram, 'Vīrietis un vardarbība', 'O-R-G-A-N-I-Z-I-Z-Ē-T-S. Eiropas Nefunkcionējošais vīrietis', 'Vīrietis un reliģija' un citas.

Biļetes uz visiem pasākumiem iespējams iegādāties "Biļešu servisā" vai kinoteātros pirms seansa.

Fotogalerijā: Festivāla '2Annas' atklāšana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!