Foto: DELFI
Kinorežisore Ilona Brūvere savu 65. dzimšanas dienu, kas gaidāma šogad, 10. jūnijā, un 45. radošā darba jubileju, svinēs ar jaunas filmas "Konstrukcijas" pirmizrādi, kas vēsta par izcilo dzejnieku un tulkotāju Uldi Bērziņu. Tāpat režisore uzsākusi aktieru proves jaunai spēlfilmai "Dzīves vilcienā", portālu "Delfi" informē "Kants komunikācijas" pārstāvji.

Šobrīd norisinās filmas skaņošana un pabeigšana, bet tās pirmizrāde gaidāma šā gada maijā. Filma stāsta par dzejnieka un tulkotāja Ulda Bērziņa ikdienu , viņa namu Maskavas forštatē un Bērziņu ģimeni.

Tajā filmējušies gan dzejnieka bērni un mazbēni, gan kaķis, gan Ulda draugs Jānis Rokpelnis.
Savukārt 2019. gada rudenī, saistībā ar Ilonas Brūveres jubileju, Latvijas Kinematorgrāfistu savienība aicinās uz viņas filmu retrospektīvu, iepazīstinot publiku ar 100 ekrāna minūtēm, kas apkopo režisores spilgtāko filmu un TV raidījumu fragmentus no 1974. līdz 2019. gadam.

Ilona Brūvere ir plašākai publikai pazīstama arī kā žurnāliste, pirmā izklaides izdevuma "Nakts" dibinātāja ( sadarbībā ar Ilmāru Latkovski) un arī avīzes galvenā redaktora vietniece, vēlāk Brūvere vadījusi Kultūras nodaļu "Neatkarīgajā Rīta Avīzē", kā arī desmit gadus bija redaktore un režisore Latvijas Televīzijas Kultūras raidījumu redakcijā.

Ilona Brūvere ir vairākkārtēja nacionālās kino balvas "Lielais Kristaps" nominante un laureate.
Brūveres pilnmetrāžas dokumentālā spēlfilma "Mana pasaule Parīze, Berlīne, Londonam Roma" par dzīvi Latvijas laukos 2002. gadā tika atzīta par labāko gada videofilmu televīzijā.

Brūvere bijusi arī Mediju un komunikācijas vadītāja Rīgas Domes kultūras pārvaldē, veidojusi vērienīgas un krāšņas Rīgas svētku ceremonijas "Rīgai 800" un"Rīga 2014" programmās.

Nozīmīgu savas dzīves un radošās darbības posmu aizvadījusi Vācijas Federatīvajā Republikā. Brūvere ir pirmā latviešu režisore, kura ar saviem darbiem piedalījusies Berlīnes kino festivālā.

Programmā "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" Brūvere veidojusi filmu par tēlnieku Kārli Zāli "Ievainotais jātnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!