Foto: Kadrs no filmas "Maģiskās naktis"

No 23. augusta Latvijas kinoteātros demonstrēs režisora Paolo Virdzi (Paolo Virzì) slepkavības izmeklēšanas komēdiju "Maģiskās naktis" (Notti Magiche), kas tika iekļauta 2018. gada Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) "Festival Selection" programmā, portālu "Delfi" informē Riga IFF pārstāvji.

Filma tiks izrādīta piecos kinoteātros – "Apollo kino", "Kino Bize", "K Suns", "Splendid Palace", Vidzemes koncertzālē "Cēsis", kā arī vienā seansā uz Latgales vēstniecības "Gors" jumta terases vienotā pasākumā ar "LNSO Vasarnīcas" mūziķu apvienību.

Filmas darbība risinās pagājušā gadsimta 90. gados Romā. Vakarā, kad noslēdzas Pasaules kauss futbolā, no Tibras izceļ kāda producenta līķi. Galvenie aizdomās turētie šīs slepkavības lietā ir trīs daudzsološi scenāristi... Stāstījumā film noir elementi ir ievīti satīriskā komēdijā, kas stāsta par itāļu kino Zelta laikmetu. Režisors Paolo Virdzi šo darbu raksturo kā kaislīgu, sentimentālu un ironisku ceļojumu caur dižā Itālijas kino pēdējā uzplaukuma perioda spožumu un postu. Par galvenās lomas atveidojumu viņa iepriekšējā filmā (The Leisure Seeker) Helēna Mirrena tika nominēta "Zelta globusam" kategorijā "Labākā komēdijas vai mūzikla aktrise".

Filma tiks izrādīta itāļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā. Ieteicama no 16 gadu vecuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!