Aprīļa beigās Latvijas kinoteātros nonāks jauna Latvijas un Grieķijas kopražojuma filma "Klusa upe", kas jau saņēmusi jau deviņas nominācijas Grieķijas nacionālajai kino balvai "Iris", portālu "Delfi" informē filmas veidotāji no "Tasse Film".

Labākās otrā plāna aktrises nomināciju ieguvusi Indra Burkovska, kas filmā attēlo skolotāju, savukārt uz labākās mākslinieces balvu pretendē Laura Dišlere, kas turklāt ir pirmā ārzemniece, kas šajā kategorijā nominēta.

29. aprīlī pulksten 19.00 kinoteātrī "Splendid Palace" Rīgā norisināsies filmas "Klusa upe" īpašais seanss ar latviešu aktieru dalību, kas vienlaikus iezīmēs arī filmas ceļa sākumu pa Latvijas kinoteātriem.

Filma stāsta par Annu un Petrosu, grieķu pāri, kuri darba dēļ pārcēlušies uz industriālu pilsētu Ziemeļos. Pāris ir šokā, kad uzzina, ka Anna ir stāvoklī bez iepriekšējas intimitātes. Vai viņa krāpusi? Vai viņi ir sazvērestības upuri? Vai svētīti ar brīnumu? Meklējot situācijai loģisku izskaidrojumu, Petrosam ir aizvien grūtāk uzticēties Annai, kura savukārt meklē spēkus reliģijā. Viņu iepriekš nesatricināmajās attiecībās sāk parādīties plaisas, kamēr šķietami idilliskā sadzīve izvēršas par cīņu starp racionāliem argumentiem un garīgo pārliecību.

"Klusa upe" ir režisora Angelos Frantzis darbs, kas jau īsā laikā paspējis gūt ievērojamu atzinību ne tikai "Iris" žūrijas vidū, bet arī kinofestivālā "Tallinn Black Nights" un Grieķijas Kino asociācijas filmu festivālā. Pats režisors par filmu saka: ""Klusa upe" ir aizkustinoša drāma par mīlestību, uzticību un ticību, kas cīnās ar šaubām".

Uz lielā ekrāna līdzās starptautiskai aktieru komandai būs redzami arī pazīstami pašmāju aktieri – Indra Burkovska, Juris Bartkevičs, Kaspars Znotiņš, Ivars Puga, Guna Zariņa, Katrīne Pasternaka, Oskars Morozovs un citi. Radošajā komandā Latviju pārstāv arī producentu komanda "Tasse Film" (producentes Aija Bērziņa un Alise Ģelze), kas kopš tās dibināšanas 2011. gadā producējusi daudzas starptautiski atzītas un apbalvotas filmas, tostarp "Es esmu šeit", "Paradīze 89" un "Ar putām uz lūpām". Filmas māksliniece ir Laura Dišlere, savukārt par kostīmiem rūpējušās Ieva Kupcāne, Ilze Kaša un Ilze Negribe.

"Klusa upe ir neparasts un ārkārtīgi aizraujošs darbs, jo tajā apzināti skartas daudzas mūsdienu sabiedrībai neērtas tēmas, pat tabu. Starptautiskie apbalvojumi, vairāku žūriju atzinība un skatītāju interese par filmu pierāda, ka par šīm tēmām tomēr ir svarīgi runāt, turklāt prieks, ka mums tas ir izdevies tik veiksmīgi. Arī darbs tik internacionālā un profesionālā komandā ir nenoliedzami interesanta pieredze – izaicinājums gan aktieriem, gan filmas veidotājiem," par filmu stāsta aktrise Indra Burkovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!