Foto: Publicitātes foto

Latviešu režisora Jura Poškus ironiskā komēdija ”Kolka Cool” saņēmusi Sanktpēterburgas starptautiskā kino festivāla Grand Prix, raksta ārvalstu prese.

Festivālā balvas šogad tika dalītas pirmo reizi, līdz šim tas bija norisinājies kā filmu forums. Šī gada festivālā žūrijas priekšsēdētājs bija pazīstamais serbu režisors Emirs Kusturica.

Festivāla izskaņā tā organizatori pauduši cerību, ka drīzumā, tas varēs sacensties ar valsts galveno Maskavas starptautisko kinofestivālu, kas tradicionāli notiek jūlijā.

Sanktpēterburgas filmu festivālā balvu kā labākais režisors saņēma Aleksejs Balabanovs par savu filmu ”Я тоже хочу”, kas pasaules pirmizrādi piedzīvoja šī gada Venēcijas kinofestivālā.

Par labāko aktrisi tika atzīta Emilija Dukēna no Francijas par darbu filmā ”Loving Without Reason ”, bet labākā aktiera balva tika Merabam Ninidzem no Gruzijas par darbu gruzīnu un austriešu kopražojuma filmā ”Invasion”.

Latviešu filma ”Kola Cool” pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada 12. decembrī. Melnbaltā filma ir vasarīgs stāsts par aizkavējušos bērnību, jauniešiem, kuri dzīvo Kurzemes ciematā un savas dienas vada bezrūpībā. Galvenajās lomās Artuss Kaimiņš, Iveta Pole un Andris Keišs.

Režisors Juris Poškus agrāk veidojis tādas filmas kā "Bet Stunda Nāk" (2004) un "Monotonija" (2007), kas veiksmīgi izplatītas gan Latvijā, gan ārpus tās, kā ari ieguvušas balvas un atzinību vairākos starptautiskos festivālos.

Foto: Filmas 'Kolka Cool' uzņemšana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!