Foto: Publicitātes foto
Jura Kursieša filma "Oļegs" jūnijā ieguvusi galvenās balvas divos starptautiskos kinofestivālos: "National Grand Prix" Briseles Starptautiskajā kinofestivālā un "Best Narrative Feature Film Award" Valletas kinofestivālā Maltā, portālu "Delfi" informē filmas veidotāju pārstāvji.

Briseles Starptautiskajā kinofestivālā filmas sacenšas trīs galvenajās kategorijās – starptautiskais, Eiropas un nacionālais kino. Filma "Oļegs", kas ir Latvijas, Lietuvas, Beļģijas un Francijas kopražojums, uzvarējusi nacionālajā konkursā, iegūstot "Grand Prix". Pasniedzot balvu Jurim Kursietim, žūrijas pārstāvji izcēla filmas veidotāju spēju radīt spilgtu klaustrofobisku mūsdienu Eiropas portretu.

Savukārt Valletas kinofestivāla Mazo nāciju kino konkursā filma dala uzvaru ar albāņu režisora Roberta Budinas kinolenti "Patvērums starp mākoņiem". Piešķirot balvu, žūrija raksturojusi Jura Kursieša filmu kā skaudru ieskatu Eiropas pagrīdes pasaulē, ko pavada izcila aktierspēle un elpu aizraujošs sižets.

Foto: Publicitātes foto

Jau ziņots, ka maijā starptautisko pirmizrādi prestižajā Kannu kinofestivāla programmā "Directors' Fortnight" piedzīvoja latviešu režisora Jura Kursieša un studijas "Tasse Film" pilnmetrāžas spēlfilma "Oļegs". Skaudrais, uz patiesiem notikumiem balstītais stāsts par Latvijas nepilsoņa labākas dzīves meklējumiem Beļģijā radīja neviltotu interesi festivāla apmeklētājos, liekot stāvēt garās rindās pēc biļetēm un pulcējot pilnu zāli apmeklētāju – teju 900 skatītāju, kas filmu uzņēma ar ovācijām.

Filmas "Oļegs" radošajā komandā Latviju pārstāv pašmāju producentu komanda "Tasse Film", kas kopš dibināšanas 2011. gadā producējusi daudzas starptautiski atzītas un apbalvotas filmas, tostarp "Es esmu šeit", "Paradīze 89" un "Ar putām uz lūpām". Savukārt filmas māksliniece ir Laura Dišlere, kas tikko Grieķijā nominēta kā labākā filmas māksliniece par darbu kinolentē "Klusa upe". Filmas pirmizrāde Latvijā gaidāma 4. oktobrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!