Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais Kannu kinofestivāla uzvarētājs kinorežisors Emirs Kusturica filmēs filmu par Urugvajas prezidentu Hosē Muhiku (attēlā), atsaucoties uz Urugvajas presi, vēsta raidsabiedrība "Gazeta.ru".

Filma, kuras nosaukums būs "Tautas prezidents", stāstīs par 78 gadus vecā urugvajiešu līdera dzīvi un darbību kreisi radikālās grupas "Tupamaros" ierindā. Muhiks, kuram revolucionāri bija devuši segvārdu "Pepe", cīņā ar režīmu izmantoja terora aktus, laupīja bankas, gūstīja ķīlniekus.

Sadursmēs ar valsts militārajām vienīgām nākamais prezidents guva sešus ievainojumus, kā arī tika arestēts, spīdzināts un nosēdēja aiz restēm 14 gadus. Pēc savas atbrīvošanas 1985.gadā viņš atzina, ka varas pārņemšana ar vardarbīgām metodēm ir bijusi kļūda.

Kusturica darbu pie filmas sāks šī gada decembrī. Finansējumu trīs miljonu ASV dolāru apmērā sagādās privāti ziedotāju. Filmas pirmizrāde gaidāma 2014.gada decembrī, kad jau būs zināms esošā prezidenta pēctecis, jo nākamā gada novembrī Urugvajā notiks kārtējās prezidenta vēlēšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!