Foto: AFP/Scanpix

Lai gan līdz gada beigām ir palikuši vēl pāris mēneši, slavenais režisors Kventins Tarantino nedomā lieki gaidīt brīnumus un jau paziņojis savas šā gada mīļākās filmas. Visai droši var teikt, ka šis desmitnieks atšķiras gan no dažādu slavenu kritiķu vērtējuma, gan kases ieņēmumu datiem un līdz ar to - gandrīz no ikviena, raksta Time".

Turklāt neviens Tarantino viedokli nav jautājis, bet viņš to pats izlēmis publicēt savā fanu interneta vietnē "tarantino.info", piedāvājot viņa elkiem īpašu sarakstu ar filmām, kuras nedrīkst neskatīties. Sarakstā iekļautās filmas ir visai dažādas.

1. Saraksts sākas ar režisora Džila Soloveja seksuāli piesātināto komēdiju ar skumjām beigām "Afternoon Delight".

2. Ričarda Linkleitera romantisko drāmu "Before Sunrise" (1995) un "Before Sunset" (2004) ienesīgais un veiksmīgais turpinājums "Before Midnight".

3. Vudija Alena sirsnīgā komēdija "Blue Jasmine".

4. Džeimsa Vana "dokumentālā" šausmu filma "The Conjuring".

5. Džo Svanberga romantiskā komēdija "Drinking Buddies".

6. Noa Baumbaha "Frances Ha" - joku pilnā drāma, kura gan ārpus ASV īpašu ievērību nav izpelnījusies.

7. Venēcijas filmu festivāla galvenā "lielā" filma "Gravity" ar Sandru Buloku un Džordžu klūniju galvenajās lomās, kuru režisējis Alfonso Kuarona.

8. Džefa Vadlova naivi asprātīgā supervaroņu filma "Kick Ass 2".

9. Kārtējā filma ar Džoniju Depu savdabīgā tēlā un tērpā - Gora Verbinski "The Lone Ranger".

10. Seta Rodžena un Evansa Goldberga apokaliptiskā komēdija "This Is The End", kurā piedalās ne tikai plašs pazīstamu komiķu spektrs, bet pat dziedātāja Rianna.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!