Foto: AFP/Scanpix
Amerikāņu aktieris Šaia Labefs uz godalgotā kinorežisora Larsa fon Trīra filmas "Nimfomāne 1" ("Nymphomaniac 1") Berlīnes filmu festivāla pirmizrādi ieradies ar papīra turziņu uz galvas, ziņo aģentūra AFP.

Šogad notiekošais Berlīnes filmu festivāls ir jau 64, turklāt tas ikgadēji ir pirmais Eiropā notiekošais filmu festivāls. Šogad tam galvenajā kategorijā pieteiktas 24 filmas.

Šaia Labefs festivālā jau paguvis pievērst sev ne mazumu uzmanības. Viņš sākotnēji preses konferencē uz jautājumu, kā ir piedalīties filmā ar tik daudz kailskatiem, atbildējis, izmantojot abstraktus simbolu valodu: "Kaijas seko zvejas kuģim tikai tādēļ, ka tās domā, ka zivis tiks sviestas atpakaļ jūrā." Pēc tam viņš pateicis "paldies" un preses konferenci pametis.

Savukārt vēlāk, ierodoties uz filmas  "Nimfomāne 1" prezentāciju, viņš galvā uzvilka papīra turziņu, uz kuras uzskricelēja frāzi "Es vairs neesmu slavens".

Filma jau pati par sevi izraisījusi visai pretrunīgu novērtējumu. "Nimfomānes" abas filmas daļas (pirmā iznāca pērn, otrā - šā gada sākumā) stāsta par sievietes seksualitātes attīstību no bērnības līdz pat 50 gadu vecumam. Slavenā režisora filmā redzama Šarlote Geinsbūra, Stellans Skarsgards un Šaia Labefs.

Filmā netrūkst kailskatu, kā arī atklātu seksa ainu. Jāatzīmē, ka jau agrāk fon Trīrs ir izpelnījies kritiku par savu filmu divdomīgajām un pārāk atklātajām ainām. Starp viņa lielākajiem sasniegumiem minamas tādas filmas kā "Dejotāja tumsā" (2000), "Šķeļot viļņus" (1996) un "Antikrists" (2009).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!