Foto: Publicitātes foto
Režisora Igora Lingas dokumentālā filma "Čikāgas Piecīši. Par mani, draudziņ, nebēdā!" pirmizrādi piedzīvos 11. novembrī, kinoteātrī "Splendid Palace", kur būs arī tikšanās ar filmas veidotājiem, portālam "Delfi" pavēstīja Jura Podnieka studijas pārstāvji.

Pēc pirmizrādes filmu šajā kinoteātrī ikviens varēs noskatīties līdz 24. novembrim.

Filma ir stāsts par leģendārās grupas "Čikāgas Piecīši" gaitām 50 gadu garumā.  Pieci jauni trimdā dzīvojoši latvieši satikās Čikāgā tālajā 1961. gadā, lai dziedātu tautiešiem trimdā. Grupas humorpilnās programmas viņus aizveda uz latviešu centriem visā pasaulē, bet tikai 1989. gadā viņi nonāca Latvijā, kur leģendārajā Mežaparka koncertā saprata, cik populāra un simboliska viņu mūzika ir bijusi šeit. Gadiem ejot, grupas sastāvs ir mainījies, bet asprātība, jautrība un mīlestība pret dzīvi ir neizsīkstoša arī šodien, kad grupa svin savu 50 gadu jubileju.

Ideja par filmas tapšanu radās pašiem Čikāgas Piecīšiem, kad 2010. gadā režisors Igors Linga viņus intervēja "Mūzikas Video Kanālam". Sākotnēji režisors to neuztvēra nopietni, tomēr, kad pēc kāda laika grupas solists Alberts Legzdiņš atsūtīja e-pastu ar atgādinājumu par filmu, Igors Linga saprata, ka iepriekš izteiktais piedāvājums ir bijis nopietns un ar prieku piekrita ķerties pie darba. Kā saka režisors, tad viņš ir piekritis veidot filmu vairāku iemeslu dēļ: "Pirmkārt, intervējot grupu, man par šiem cilvēkiem radās ļoti pozitīvs priekšstats, bija liels prieks ar viņiem sadarboties. Otrkārt, 2011. gadā grupa svin savu 50 gadu jubileju. Un, visbeidzot, Čikāgas Piecīši ir viena no manām jaunības dienu grupām, jo viņu mūzikai bija arī simboliska nozīme. Viņi runāja atklāti par lietām, par kurām mēs šeit nevarējām atļauties pat sačukstēties, un tas sakrita ar manu jaunības dumpīgo garu."

Ar rezultātu režisors ir ļoti apmierināts. Viņam zdevies tikties ar esošajiem un bijušajiem grupas dalībniekiem Amerikā un no dažādām pasaules malām savākt arhīvu materiālus, kuri līdz šim nekur nav publicēti. Režisors atzīst, ka vienkopus ir savākts iespaidīgs materiāls, un to noteikti būs interesanti redzēt gan latviešu skatītājiem Latvijā, gan ārzemēs.

Filmu būs iespējams noskatīties arī vairākos seansos dažādās Latvijas pilsētās - 8. novembrī Ventspilī, 9. novembrī Jelgavā, 10. novembrī Umurgā Limbažu novadā, 13. novembrī Siguldā, kā arī 18. novembrī Alūksnē. Seansos Ventspilī un Siguldā viesosies arī filmas veidotāji, norāda Kontiņa. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!