Foto: Publicitātes foto
Šogad Starptautiskajā Klermonferānas īsfilmu festivālā (Clermont-Ferrand Short Film festival) Francijā, kas norisināsies jau 39. reizi, Latviju pārstāvēs režisora Kārļa Vītola veidotā īsfilma "Nelaimīgais", portālam "Delfi" pavēstīja "Annas 2" pārstāve Ieva Strauta.

Klermonferānas īsfilmu festivāls ir otrs lielākais un atpazīstamākais kinofestivāls Francijā, kas pulcē līdz pat 162 000 skatītāju. To ik gadu apmeklē nozares speciālisti un profesionāļi, un iesniegto filmu skaits pārsniedz 7000. Šogad festivāls norisināsies no 3. līdz 11. februārim.

Filma ''Nelaimīgais'' laista klajā 2015. gadā un jau paspējusi paviesoties Starptautiskajā īsfilmu festivālā LISFE2016 (Nīderlande), Starptautiskajā filmu festivālā "Tofifest" (Polija), Starptautiskajā īsfilmu festivālā "Taratsa" (Grieķija), Starptautiskajā filmu festivālā "Quarantine" (Bulgārija) un Starptautiskajā īsfilmu festivālā "Courant3D" (Francija). Filma ''Nelaimīgais'' Klermonferānas festivālā šogad iekļauta 3D īsfilmu kategorijā, kur bez tās būs skatāmas vēl četras filmas no Vācijas, Ziemeļkorejas, Kanādas un Francijas.

Kā raksta filmas veidotāju pārstāvji, iespēja piedalīties šāda mēroga festivālā latviešu filmas komandai ir liels pagodinājums.

''Nelaimīgais'' ir viena no trim stereoskopiskās jeb s3D filmas "Rīga-2041" daļām. Filmas darbība risinās Rīgā 2041. gadā, un tā stāsta par parastu rūpnīcas strādnieku Aigaru, kas, būdams labākais strādnieks visā rūpnīcā, tomēr tiek atlaists. Un iemesls ir gaužām vienkāršs – viņš šķiet pārāk nelaimīgs. Izrādās, ka visa sabiedrība ir apmāta ar "laimes kultu" un Aigaram neizdodas iekļauties šajā viltus paradigmā. Tomēr, lai atgūtu savu darbu, Aigars ir spiests pakļauties un iepazīt šo pozitīvisma apmātību, un tas dod viņam iespēju saskatīt ko tādu, ko citi neredz.

Filmu veidoja Studija "URGA" sadarbībā ar "Vides Filmu Studiju". Filmas pirmizrāde notika 2014. gada decembrī programmas "Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta" ietvaros.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!