Foto: Publicitātes foto
No 5.līdz 9.decembrim Polijā notika 7.Starptautiskais īsfilmu festivāls "ZubrOFFka", kur vienu no galvenajiem apbalvojumiem saņēmusi latviešu režisores Laumas Balodes īsfilma "Sterilā zona".

Kā portālu "Delfi" informē filmas producente Elina Zazerska, īsfilma tika iekļauta "Eastward Window" programmā, un sešpadsmit filmu konkurencē tā izcīnīja godpilno trešo vietu. "ZubrOFFka" savā pastāvēšanas laikā ir kļuvis par vienu no svarīgākajiem kino notikumiem Polijā.

"ZubrOFFka Eastward Window" konkursa programmā līdz ar Balodes "Sterilo zonu" tika iesniegtas filmas no Krievijas, Čehijas, Slovākijas, Slovēnijas, Rumānijas, Montenegro un Baltijas valstīm.

"Sterilā zona" ir traģikomisks stāsts par medicīnas studentu Kristapu, kurš sapņo kļūt par ķirurgu, tikpat izcilu kā viņa tēvs. Bet vienā no pirmajām operācijām Kristaps noģībst... Tālāk skatītājs nokļūst vietā, kur uzmanīgi var vērot jaunā studenta attiecības ar asinīm, ģimenes nostāstiem, mīļoto un sevi. Filmas galveno varoni atveido aktieris Jurģis Spulenieks, tās operators ir Aleksandrs Grebņevs, montāža – Roberts Rubīns, producente Elīna Zazerska.

Filmas pirmizrāde Rīgā notika 2012. gada 2.februārī kinoteātrī "Splendid Palace" un vēlāk tā tika izrādīta visos reģionu centros Latvijā. Filma piedalījusies arī tādos festivālos kā "CinEAST" Luksemburgā, "Lielajā Kristapā" un "2Annas", kur tā ieguva sponsora balvu.

"Sterilā zona" ir režisores Laumas Balodes maģistra darbs, beidzot Latvijas Kultūras akadēmiju. Balode filmu režiju apguvusi arī Polijā Andrzej Wajda Master School of Film Directing, aktiermeistarību un režiju - Panstwowa Wyzsza Szkola Teatralna im. Ludwika Solskiego w Krakowie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!