Foto: Kadrs no filmas "Dižais balets"
Kinoteātros Latvijā no 19. maija sāks demonstrēt jaunu Krievijas filmu "Dižais balets" ("Bolshoi") par baleta mākslas nežēlīgajām aizkulisēm vienā no pasaules prestižākajiem teātriem, kā arī par sapņiem, skaistumu un deju.

Filmas centrā ir divas talantīgas desmit gadus vecas meitenes Jūlija un Karina, kuras kopš agras bērnības aizrāvušās baleta maģija. Viņas jau guvušas atzinību provincē un sapņo par profesionālu karjeru un mācībām prestižā galvaspilsētas baleta skolā. Šā ceļa sākumā gaida treniņi vaiga sviedros, stingra diēta, nebeidzami mēģinājumi un izaicinājumi, ko dzīve piedāvā.

Jaunajām, glītajām meitenēm jāatsakās no plaukstošām romantiskām jūtām, jo ir pilnībā jānododas dejai. Nerimstoša partneru skaudība, nemitīgas intrigas, nežēlīga konkurence un galu galā arī nodevība – tāda ir atzinības un panākumu cena.

Filmas režisors ir Valērijs Todorovskis ("Stilīgie", 2008), kurš ir slavenā Pjotra Todorovska ("Intermeitene", 1989) dēls.

Galvenās lomas atveidotāju balerīnu Margaritu Simonovu, Lietuvas Nacionālās operas un baleta solisti, Valērijs Todorovskis kastingā izraudzījies no vairāku valstu balerīnām. Savā ziņā Margarita tēlojusi sevi – talantīgā dejotāja no mazas pilsētiņas tagad iekaro skatītāju sirdi uz galvaspilsētu skatuvēm.

Skolotāju lomas tēlo slavenās aktrises Alisa Freindliha ("D'Artanjans un trīs musketieri", "Dienesta romāns") un Valentīna Teļičkina ("Burvju portrets").

Filma nav ieteicama līdz 12 gadu vecumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!