Foto: Publicitātes foto
Piektdienā, 16. decembrī, Latvijas kinoteātros pirmizrādi piedzīvos skaistais kino stāsts – mūzikls "La La Land: Kalifornijas sapņi" ("La La Land").

Piesātinātais kino stāsts jau ir izpelnījies septiņas nominācijas prestižajai kino balvai "Zelta globuss" un tiek uzskatīta par līderi gaidāmajā cīņā par "Oskara" balvām.

Mūziklā "La La Land: Kalifornijas sapņi" vieni no talantīgākajiem savas paaudzes aktieriem – Emma Stouna un Raiens Goslings – izstāsta emocionālu stāstu par jauna džeza mūziķa un topošās aktrises sapņiem un neizmērojamo mīlestību vienam pret otru. Pāra attiecību mežģos milzīgu lomu nospēlē arī šovbiznesa pasaule, kurai tie abi vēlas būt piederīgi.

Pēc filmas "La La Land: Kalifornijas sapņi" pirmizrādes Venēcijas kinofestivālā, kur Emma Stouna saņēma leģendāro Volpi kausu kā labākā aktrise, kinokritiķi visā pasaulē apgalvoja, ka pārsteidzošais mūzikls ir jāredz katram sevi cienošam kinoskatītājam. Tas esot apbrīnojams pierādījums jaunā režisora un scenārija autora Demjena Šazela talantam un profesionālajam briedumam. Šobrīd Demjens Šazels tiek uzskatīts par vienu no retajiem režisoriem, kuram pēdējās desmitgadēs ir izdevies veiksmīgi izpausties mūzikla žanrā, turklāt sniedzot skatītājiem gan neaizmirstamu vizuālu un muzikālu baudījumu, gan dziļu līdzpārdzīvojumu.

Kino profesionāļi norāda, ka mūzikla "La La Land: Kalifornijas sapņi" panākumu atslēga ir paša režisora fanātiskā kaislība pret mūzikliem, to tradīcijām un vēsturi. Arī Demjens Šazels filmas aizkulišu intervijās ir atzinis, ka mūzikls "La La Land: Kalifornijas sapņi" viņam ir ļoti personīgs. "Atceros, cik ļoti biju uztraucies pirms filmas pasaules pirmizrādes Venēcijas kinofestivālā. Ne tā, kā parasti pirms citu savu darbu pirmizrādēm, bet daudz, daudz dziļāk un intensīvāk. Man bija sajūta, ka ar šo mūziklu esmu visiem atklājis savu sirdi. Tajā ir ļoti daudz no tā, ko mīlu ikdienā. Kino, mūzika, Losandželosa… Tas ir personīgākais stāsts, kādu līdz šim esmu radījis," medijiem uzsvēris Demjens Šazels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!