Šā gada novembrī pirmizrādi piedzīvos jauna, Latvija tapusi filma – "Tas, ko viņi neredz". To veidojis režisors Staņislavs Tokalovs un tā ir pirmā filma Latvijā, kurā viens no galvenajiem varoņiem ir mākslīgais intelekts, portālu "Delfi" informē filmas veidotāji no "Ego Media".

"Mūs konsultēja LU Datorzinību katedras profesors Guntis Bārzdiņš un starptautiskā zinātniskā centra speciālisti. Mēs centāmies attēlot mākslīgo intelektu atbilstoši zinātnes attīstības prognozēm tuvākajās desmitgadēs," stāsta filmas režisors un scenārists Staņislavs Tokalovs. "Tomēr kopumā šī ir filma par mīlestību un uzticēšanos, mūsdienīgs stāsts par mūžīgu tēmu, jo bez uzticēšanās jebkuras attiecības ir lemtas neveiksmei."

Filma ir psiholoģiska drāma ar zinātniskās fantastikas elementiem. Sižeta pamatā ir stāsts par medmāsu Elzu, kura iemīlas savā pacientā Nikolā, kurš mākslīgā intelekta izstrādes procesā ir nonācis komā. Nikolā gaida ilgstoša atveseļošanās, savukārt abus varoņus – sarežģīts ceļu uz savstarpēju uzticēšanos, ko sarežģī Nikolā izgudrojums – mākslīgais intelekts "Anna". Anna aktīvi iejaucas varoņu attiecībās, lai Nikolā piederētu tikai viņai.

Filmā piedalās pazīstami Latvijas aktieri – Andris Keišs, Arnis Līcītis un Elīna Dzelme, kā arī populāri jaunie aktieri no Krievijas - Katerina Špica ("Ekipāža", "Brokastis pie tēta") un Jevgēņijs Tkačuks ("Klusā Dona"). Treilera mūzikas autors ir Kārlis Auzāns.

Staņislavs Tokalovs ir režisors un scenārists no Latvijas. Viņa īsfilma "Mazliet ilgāk" 2014. gadā saņēma nacionālo balvu "Lielas Kristaps", šogad notika Staņislava dokumentālās filmas "Mihails Tāls. No tālienes" pirmizrāde.

Filma tiks izrādīta Rīgā un visā Latvijā šā gada novembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!