Foto: Shutterstock
Latvijas filmas internetā izpelnījušās ļoti lielu interesi - pirmajā dienā bijušas vairāk nekā 120 000 lapu apskates -, un tas radījis tehniskas problēmas.

NKC no pirmdienas piedāvā sabiedrībai internetā legāli un bez maksas skatīties Latvijas filmas portālā "Filmas.lv".

Matīsa informēja, ka tik lielas intereses dēļ radušās dažas tehniskas problēmas, pie kuru novēršanas intensīvi strādā portāla tehniskais nodrošinātājs Kultūras informācijas sistēmu centrs, vienlaikus atzīstot, ka kultūras satura vietnēs šādi apmeklējuma rekordi nav pieredzēti.

"Nacionālais Kino centrs savukārt cer, ka "Filmas.lv" apmeklētāji, iepazinušies ar portāla saturu, atradīs laiku arī mierīgi apsēsties un noskatīties Latvijas producentu piedāvātās filmas," uzsvēra Matīsa.

Jau vēstīts, ka NKC radījis projektu "Latvijas filmas tiešsaistē", kas ļauj visā Latvijas teritorijā, kur vien pieejams internets, jebkurā diennakts laikā skatīties portālā www.filmas.lv ievietotās Latvijas filmas. Virtuālajā platformā būs skatāmas neatkarības gados tapušās filmas. Latvijas filmu kolekcija tiks regulāri papildināta, piedāvājot dažādus tematiskus fokusus.

Projekta pirmajā kārtā portālā ievietotas vairāk nekā 60 filmas, kas publiskajā telpā parādīsies, sakārtotas tematiskos blokos. Pirmajā tematiskajā programmā "Vasaras filmas" iekļauta Nila Skapāna animācijas filma "Raganas poga" (2006), Viestura Kairiša spēlfilma "Tumšie brieži" (2006), Anda Miziša spēlfilma "Medības" (2009, Lailas Pakalniņas spēlfilma "Ķīlnieks" (2006) un dokumentālā filma "Pa Rubika ceļu" (2010), Kairiša īsfilma "Kāzas" (2000), Gata Šmita spēlfilma "Seržanta Lapiņa atgriešanās" (2010) un citas.

Portāls ir arī Latvijas filmu nozares plašākā datubāze, kas kopš 2006. gada veidota sadarbībā ar Rīgas Kino muzeju, - tur pieejama kataloga informācija par gandrīz 2600 Latvijā uzņemtām filmām kopš 1920. gada.

Portāls tapis pēc Kultūras ministrijas iniciatīvas ar Eiropas Savienības atbalstu, tā izveidē sadarbojas Nacionālais kino centrs un Kultūras informācijas sistēmu centrs, kas nodrošina portāla tehnisko darbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!