"Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju aicina otrdien, 8. decembrī, no pulksten 12 skatīties tiešraidi no Nacionālā kino centra rīkoto pasākuma, kur Latvijas filmu studijas iepazīstinās ar esošajam un topošajām filmām, kas savu pirmizrādi piedzīvos 2021. un 2022. gadā.

Neskatoties uz izaicinājumiem, ko kino industrijai sagādā pandēmijas ierobežojumi, Latvijas filmu nozarē darbs sekmīgi turpinās, un 2020. gada nogalē dažādās ražošanas vai gatavības stadijās ir vairāk nekā 60 filmas. Visa gada garumā ir gan iesākta jaunu filmu ražošana, gan turpināti iepriekšējo gadu darbi; vairākas filmas jau ir piedzīvojušas starptautiskus panākumus pasaules festivālos un gaida katra savu Latvijas pirmizrādi, bet daļa darbu vēl ir tapšanas procesā.

Tiešraidi vadīs komiķis Jānis Skutelis un tās laikā ar savām filmām un projektiem iepazīstinās šādas filmu studijas un filmu autori:

studija "Ego Media" ar spēlfilmu "Tizlenes" (režisore Marta Elīna Martinsone);

studija "Deviņi" ar Noras Ikstenas romāna "Mātes piens" ekranizāciju (režisore Ināra Kolmane);

studija "Platforma" un režisors Aigars Grauba ar filmu "Jumprava. Lielais notikums";

studija "Kompānija Hargla" un režisore Laila Pakalniņa ar spēlfilmu "Spogulī";

studija "K Films", producente Linda Krūkle un režisors Māris Martinsons ar vēsturisko lielfilmu "Zeme, kas dzied" un romantisko komēdiju "Saki jā!"

studija "Lokomotīve" ar spēlfilmu "Gads pirms kara" (režisors Dāvis Sīmanis), pilnmetrāžas animācijas filmu "mans laulību projekts" (režisore Signe Baumane) un ģimenes filmu "Ziemassvētki džungļos" (režisors Jāks Kilmi).

režisors un producents Matīss Kaža ar studijā "Fenixfilm" topošo vesternu "Kur vedīs ceļš" un studijā "Deep Sea Studios" topošo jauniešu filmu "Neona pavasaris"

studija "Mistrus Media" ar dokumentālajām filmām "Zeme" (režisors Ivars Seleckis) un "Homo Sovieticus" (režisors Ivo Briedis), spēlfilmu "Semuela ceļojumi" (režisors Aiks Karapetjans) un daudzsēriju filmu "Emīlija. Latvijas preses karaliene" (režisori Kristīne Želve, Andis Mizišs, Dāvis Sīmanis)

studija "Riverbed" ar režisores Elzas Gaujas debijas spēlfilmu "Mamma vēl smaida"

studija "VFS Films" ar dokumentālajām filmām "Uguns aplis" (režisore Signe Birkova) un "Hekabes jautājums" (režisors Pēteris Krilovs), animācijas filmu "Diendusa" (režisors Nils Skapāns) un starptautiskajiem kopražojumiem – "Es piedzimu Roselini" u.c.

studija "Tasse Film" ar režisora Staņislava Tokalova spēlfilmu "Mīlulis"

izplatīšanas kompānija "Spektrs" ar spēlfilmām "Bedre" (režisore Dace Pūce), "Nemierīgie prāi" (režisori Raitis un Lauris Ābeles) un mazbudžeta spēlfilmu "Upurga" (režisora Uģa Oltes debija).

studija "Fa Filma" ar spēlfilmu "Saule spīd 24 stundas" (režisors Juris Poškus) un dokumentālo filmu "Mana māte valsts" (režisore Ieva Ozoliņa).

Tiešraide no pasākuma Latvijas kino. Ko gaidīt? būs skatāma arī LMT Viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!