Foto: Kadrs no video

Ceturtdien, 4. decembrī, 19.30 ar pirmizrādi kinoteātrī "Forum Cinema" visā Latvijā sāk izrādīt dokumentālo filmu "Leģenda Dinamo". Pirmizrādi apmeklēs arī daudzi leģendāri hokejisti, tostarp Sandis Ozoliņš.

Dokumentālā filma stāsta par hokeja homandas " Rīgas Dinamo" vēsturi, kā arī par visa Latvijas hokeja pirmsākumiem. "Šī filma ir par sviedriem un asinīm. Par to kā rodas hokeja personības un dzimst tādas hokeja leģendas kā Helmuts Balderis, Mihails Vasiļonoks, Juris Reps, Artūrs Irbe, Oļegs Znaroks, Aleksandrs Beļavskis un citi. ", saka filmas viens no autoriem, žurnālists Sandijs Semjonovs.

Filmas 'Leģenda Dinamo' oficiālais reklāmas video


Šī filma ir par hokeja leģendas Sanda Ozoliņa pēdējo sezonu un Arta Ābola pirmo sezonu galvenā trenera amatā. Par līdz šim veiksmīgāko Rīgas Dinamo sezonu KHL. "Mēs būsim komandas pirmsspēles sapulcē, kuras parasti neļauj filmēt. Mēs būsim tik tuvu komandai kā neviens." stāsta Sandijs Semjonovs. Viņš turpina ". Mēs izsekosim no Rīgas "Daugavas" un otrās līgas līdz Rīgas "Dinamo" sudraba medaļām. Stāstīsim par spēlētāju māņticību un par līdzjutēju kaisli. Redzēsim emocijas un skaistus vārtus. Rādīsim hokeju kā cīņu ar sevi."

Filmā būs saruna ar vienu no Latvijas hokeja leģendām Elmāru Bauri. Viņš ir dzimis vienā gadā ar Latvijas valsti. Tāpat redzēsim pēdējo lielāku interviju ko sniedzis leģendārais treneris Viktors Tihonovs.

Mēs meklēsim atbildes uz jautājumu kas ir hokeja panākumu pamatā? Tiksimies ar cilvēkiem, kuri veidojuši Latvijas un Rīgas Dinamo hokeju (Vladimiru Jurzinovu, Pjotru Vorobjovu, Ēvaldu Grabovski, Jāni Kvēpu). Ar Normundu Sējēju un Mārtiņu Grundmani dosimies uz Kandavas bijušo sporta bāzi. Atcerēsimies laikus, kad lai iekļūtu Sporta pilī vietas rindā pie kases bija jāaizņem iepriekšējās dienas vakarā. Savukārt, tos, kuri uz spēli bija atnākuši alkohola reibumā, publiski kaunināja un tos, kuri pārdeva biļetes sauca par spekulantiem un arestēja.

Filmā izmantoti daudzi līdz šim neredzēti arhīvi un tā noteikti interesēs tos, kam patīk hokejs. Filmu "Leģenda Dinamo" veidojuši montāžas režisors Jānis Zarāns, redaktors Gundars Rēders, hokeja vēstures konsultanti Ēvalds Grabovskis un Gints Bikars, operatori Oto Ailts, Ģirts Straustiņš, Andris Priedītis un Edgars Dubrovskis. Filmai mūziku rakstījuši Juris Kaukulis un Kaspars Tobis ("Dzelzs vilks").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!