Foto: Publicitātes foto
No piektdienas, 10. janvāra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt jaunu Latvijas un Krievijas kopražojuma komēdiju "Tantiņas" ("Тётушки").

Filmas sižets vēsta: Rīgā brīnumi pārvēršas realitātē, jo pēc tā Ziemassvētkos alkst vientulīga dvēsele. Tā arī filmas "Tantiņas" varoņu dzīvē, kas ir vientulības, meklējumu un pārdzīvojumu pilna, negaidīti iebrāžas trīs "eņģeļi". Tās gan ir tantiņas - Vera, Nadja un Ļuba.

Kādā rītā tantiņas ierodas Rīgas sirmgalvja gleznotāja mājā un atnes līdzi notikumu virpuli. Vienas dienas laikā viņas paspēj daudz: vientulīgs pensionārs, kas iepriekš bija uz nāves sliekšņa, pēkšņi iegūst ģimeni, sāk sportot un ceļot.

Savukārt viņa mazmeita Maša, kuru gandrīz iekārdināja Latvijas kriminālās pasaules ļaundaris, atrod savu īsto mīlestību (Nikolajs Jefremovs).

Arābu šeihs, kurš apmaldījās mūsu bezgalīgos sniega plašumos un gandrīz nonāca Rīgas bandītu grupējuma rokās (Ivars Kalniņš un Ņikita Jefremovs), noslēdz izdevīgu darījumu un iemīlas ugunīgajā skaistulē – "Purvciema karaliene" Ļiļkā.

Romantiskie pavērsieni sagaida arī citus filmas varoņus – perfektu universitātes kopmītņu vadītāju (Mirdza Martinsone), santehniķi (Kamiļs Larins), mandarīnu pārdevēju (Mihails Jefremovs), kuri tā vai citādi piedalās vienas nelielas inteliģentas ģimenes dzīvē.

Filmas 'Tantiņas' oficiālais reklāmas treileris

Filmas režisors ir Aleksandrs Kananovičs. Lomās - Jekaterina Vasiļjeva, Mihails Jefremovs, Ņikita Jefremovs, Nikolajs Jefremovs, Kamiļs Larins, Alberts Filozofs, Jola Saņko, Valentīna Teļičkina, Tatjana Rudina, Natālija Šiškina, kā arī leģendārie latviešu aktieri - Ivars Kalniņš un Mirdza Martinsone, Rīgas krievu teātra aktieris Andrejs Možeiko un jaunā latviešu aktrise Jekaterina Volkova vienā no galvenajām lomām.

Pēc vairāk nekā 15 gadu klusēšanas mūziku filmai ir sacerējis maestro Raimonds Pauls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!