Foto: Publicitātes foto
No piektdienas, 13. decembra, Latvijas kinoteātros sāk demonstrēt Jaunzēlandes, Lielbritānijas un ASV kopražojuma filmu "Hobits: Smoga posta zeme" ("The Hobbit: The Desolation of Smaug").

Filmas sižets vēsta: hobita Bilbo Baginsa aizraujošie piedzīvojumi tupinās - kopā ar burvi Gendalfu un trīspadsmit rūķiem Torina Ozolvairoga vadībā Bilbo dodas episkā ceļojumā, mēģinot atgūt zaudēto rūķu valsti Ereboru.

Negaidītā ceļojuma sākums jau ir aiz muguras, un draugi dodas uz Austrumiem, ceļā sastopoties ar ādu mijēju Beornu un milzu zirnekļu baru. Pēc izglābšanās no bīstamo Drūmmeža elfu gūsta tālāk rūķu ceļš ved uz Ezera pilsētu un visbeidzot uz pašu Vientuļo kalnu.

Tur viņus sagaida lielākas briesmas – šausminošākā no visām radībām, kas pārbaudīs ne tikai viņu drosmi, bet arī draudzību un gudrību, dodoties šajā ceļojumā, – pūķis Smogs.

Filmas 'Hobits: Smoga posta zeme' oficiālais reklāmas treileris

Režisora Pītera Džeksona filma ir otrā daļa filmu triloģijā, kas uzņemta pēc Džona Ronalda Ruela Tolkīna darba "Hobits" motīviem.

Lomās - Martins Frīmens, Īans Makkellens, Keita Blanšeta, Orlando Blūms, Luks Evanss, Benedikts Kamberbačs, Stīvens Frajs un citi.

Filmas budžets ir 200 miljoni dolāru, un savu pirmizrādi tā piedzīvos vienlaicīgi gan Ziemeļamerikā, gan Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!