Foto: Publicitātes attēli
No piektdienas, 25. aprīļa, Latvijas kinoteātros sāk rādīt amerikāņu asa sižeta detektīvu "Sabotāža" ("Sabotage "), kurā galveno lomu spēlē leģendārais aktieris un bijušais Kalifornijas gubernators Arnolds Švarcenēgers.

Ieskats filmas sižetā: ASV narkotiku apkarošanas pārvaldes elites vienība darbojas nevainojami. Tajā dien labākie no labākajiem. Līderis Džons Vortons nav guvis cieņu ar tukšu salmu kulšanu. Viņš uzticas savējiem, un viņi uzticas cits citam. Vienība savā ziņā kļuvusi par ģimeni. Tā arī turpinātos, ja kāda operācija nebūtu visu sabojājusi.

Vienība sekmīgi dodas uzbrukumā narkotiku karteļa konspiratīvajam dzīvoklim, taču pati kļūst par vajātāju mērķi. Operācijas laikā pazūd desmit miljoni dolāru, un vienība ir starp aizdomās turamajiem. Spriedze sasniedz kulmināciju, kad kāds citu pēc cita nonāvē operācijas dalībniekus. Stāvokli sarežģī tas, ka nevienam nedrīkst uzticēties.

Filmas scenārija pamatā ir Agatas Kristi stāsta brīva interpretācija, tāpēc gaidāms, ka intriga neatslābs līdz pašām beigām. "Sabotāža" ir skarba mūsdienu krimināldrāma ar Švarcenēgera karjeras sākuma posma grāvēju elementiem.

Filmas "Sabotāža" oficiālais reklāmas treileris:

Filmas režisors ir Deivids Aijers, bet galvenajās lomās spēlē Švarcenēgers, Sems Vortingtons, Maikls Keins, Olīvija Viljamsa un Terenss Hovards.

Filmas veidošanā ieguldīti aptuveni 35 miljoni ASV dolāru, bet nedaudz vairāk nekā mēneša laikā kopš tās pirmizrādes ASV atpelnīta vien nepilna puse - 13 miljoni ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!